“Gerekirse başkanlığı bırakırım” | Güney Gazetesi Mersin

“Gerekirse başkanlığı bırakırım”

​​​​​​​ Yeni MİY Kulüp Başkanı Metin Saltık kentin ileri gelenlerinin takıma sahip çıkmamasından yakındı

“Gerekirse başkanlığı bırakırım”


HASAN KÜÇÜK

 

Yeni Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı Metin Saltık, Mersinlilerin kendi takımlarını sahip çıkmalarının zamanının geldiğini ifade ederek, “Bu takım Saltık ailesinin takımı değildir, gerekirse başkanlığı bırakmaya hazırım” dedi.

Yeni MİY Kulüp Başkanı Metin Saltık, İçel Tv’de yayınlanan Serbest Atış programına katıldı.

6 yıldır takımın masraflarını cebimden karşıladığını ifade eden Saltık, “Bütün masrafların yüzde 90’ını ben karşılıyorum. Yüzde 10’luk bir federasyon geliri var. Şehirden 6 yıl boyunca destek hiç olmadı. Bu sene biraz destek almaya başladık. Bundan sonraki süreçlerde de ben elimden geleni sonuna kadar yapacağım” dedi.

İçel İdman Yurdu ismini Mersin İdman Yurdu yapmadan bu işten çekilmeyeceğine dair bir bir söz verdiğini anlatan Saltık, “Mersinlilerin kendi takımlarına sahip çıkmalarının zamanının geldiğine inanıyorum. Yeni Mersin İdman Yurdu A.Ş bu şehrin takımıdır. Bu şehrin takımına bu şehrin öncüleri, liderleri, iş adamlarının sahip çıkmalarını rica ediyorum. Bir an öce takımımıza sahip çıkalım” ifadelerini kullandı.

 

“BU TAKIM SALTIK AİLESİNİN TAKIMI DEĞİL”

“Gerekirse başkanlığı bırakmaya hazırım. Yeter ki bu takım hak ettiği yerlere çıksın” diyen Saltık, “Bu takım Saltık ailesinin takımı değildir. Ben bunu yıkmak istiyorum. Bu takım Mersin'in takımıdır. Ben bu takımı Mersin şehrine 5 yıl önce armağan ettim. Bu takım şahsi malım değildir. Mersin İdman Yurdu Futbol AŞ Mersin’in takımıdır. Herkes bunu bilsin. Kendi hayatımdan, kendi ailemden, çocuğumdan, sağlığımdan, kendi zamanından kendi cebimden nereye kadar ben bu takımı taşıyabilirim? Varsa böyle bir yürekli talipli kapımız açıktır. Bizim şartlarımızda takımı yönetecek herkese kapımız açıktır” diye konuştu.

 

“ESKİ MİY VE TİY’İN DURUMUNA DÜŞMEK İSTEMİYORUZ”

Amatöre düşmüş, bitmiş bir futbol ışığını Mersin’de tekrar yakarak bugünlere getirdiklerini anlatan Saltık şunları söyledi: “Bugünlerden öteye de götürmek istiyoruz ama ben şahsım olarak 30-35 milyon bütçeyi her sene karşılayamam. Şehrin büyükleri, şehrin abileri şehrin markaları iş insanları STK’ları Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız bu kanayan yaraya çözüm üretmediği sürece biz belli bir yere kadar şu şekilde taşıyabiliriz. Ondan sonra bizde eski hallere, Tarsus’un düştüğü duruma, eski Mersin İdman Yurdu’nun düştüğü durumlara düşmek istemiyoruz. Biz çok şeffaf bir yönetimiz. Hiçbir sorunu olmayan kulübüz. Hesaplarımız, bütün şehre sonuna kadar açıktır. Verilemeyecek hesabımız yoktur. Yaptığımın bütün harcamalar helal hoş olsun. Biz Mersin’de küsen yapıyı birleştirdik. 10 bin taraftarla 3. Ligde müsabakaya çıkıyoruz. Bu güzel bir şey. Güveni tekrar geri getirdik.”