“Giderler iş sahibince karşılanır” | Güney Gazetesi Mersin

“Giderler iş sahibince karşılanır”

Haksız yere ücret tahsil ettikleri ile ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Mali müşavirler bir araya gelerek kendilerine iftira atıldığını vurguladı. Mesleklerine yapılan karalama kampanyasına sessiz kalmayacaklarını belirten mali müşavirler “İş için yapılan bütün giderler iş sahibince karşılanacaktır” maddesini hatırlattı.

“Giderler iş sahibince karşılanır”


 

ZELİHA ÖZİPEK

Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu’nun defter tasdik ücreti ile ilgili yaptığı açıklama sonrası kendilerinin zan altında bırakıldığını söyledi. SMMMO Başkanı Emin Levent Türkili, gerçekte dönem hazırlık ve bilişim giderleri katılım bedeli olan tutarın, mali müşavirler tarafından haksız yere tahsil edildiğinin iddia edildiği açıklamayla esnaf ve sanatkârlarımız ile kamuoyunu yanlış bilgilendirmiştir. Buna dayanılarak Milliyet Gazetesi'nde Mithat Yurdakul imzasıyla yayınlanan doğru bilgiden yoksun baştan sona bir iftira niteliği taşıyan yazı kamuoyunun malumudur.120 bini aşkın meslek mensubumuz ve birlikte çalıştığımız büro emekçilerimizle Türkiye ekonomisinin gelişimine katkı sunmak için fedakârca çalışan bu büyük camia ne sahipsizdir ne de üzerine atılan bu iftiraları çürütemeyecek kadar acizdir” dedi.

Mali müşavirler tarafından verilen hizmetin, mesleki ve ihtisasa dayanan bilgilerin müşterilere sunulmasından ibaret olduğunu söyleyen Türkili, tüm giderler sözleşmelerde de yer aldığı üzere iş sahibince karşılandığını ve bunun ticari hayatın bir gerekliliği olduğunu belirtti. Çıkan haberleri kınayan Türkili, “Yasa ve yönetmeliğe aykırı bir şekilde basit usul defteri tutan Esnaf Odaları'nın biz mali müşavirlerin uzmanlık alanına giren konularda fikir beyan ederek meslek mensuplarımızı zan altında bırakan açıklama yapmaları abesle iştigaldir” ifadelerini kullandı.