2 belediyeden plaj iş birliği | Güney Gazetesi Mersin

2 belediyeden plaj iş birliği

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Tarsus’un Kulak Mahallesi’nde kendilerine ait alanın Tarsus Belediyesi’ne verilmesi için teklifi meclise sundu. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın yapacağı hizmetlere güvendiğini söyleyen Gültak, projeye olumlu baktığını söyledi. Tarsus’un sahile kavuşması için atıl durumdaki arsanın değerlendirilmesi ve işgalcilerin kaldırılması için Gültak ve Bozdoğan ortak hizmet yürüteceklerini söyledi.

2 belediyeden plaj iş birliği


 

ELVAN KONUK


Akdeniz Belediyesi Meclis Toplantısı Ocak ayı birinci birleşimi Başkan M. Mustafa Gültak yönetiminde gerçekleşti. Gündem maddeleri oylanarak komisyonlara sevk edildi, denetim kurulu üyeleri belirlendi.

Toplantının açılışında Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıldönümünü kutlayan Başkan Gültak, “Mersin’in Kurtuluşu’nun başlangıcı Nacarlı’dır, tarihe baktığımızda bunlar görülür. Biz de o bölgedeki tarihi siperleri, merzleri ortaya çıkardık. Bölgedeki merzleri düzenleyip yeniden canlandırdık.  Böylece Nacarlı’yı ziyaret eden insanlarımız ecdadımızın nasıl ve hangi şartlarda düşmanla çarpıştığını görebilecekler” dedi

DENETİM KURULU BELİRLENDİ

 

2023 yılının ilk toplantısında denetim kurulu üyeleri seçildi. Kapalı usul oylamayla gerçekleştirilen seçimde denetim kurulu üyeleri CHP’li meclis üyesi Mahmut Dönmez, AKP’li meclis üyesi Aydın Egin ve HDP’li meclis üyesi Salih Akbaş oldu.

 

KULAK MAHALLESİNDEKİ ALAN TARSUS’A KAZANDIRILACAK

 

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Akdeniz Belediyesi’nin meclis toplantısına katıldı.  Tapusu Akdeniz Belediyesi’nde olan Tarsus’taki Kulak Mahallesinde toplan 26 bin 670 metrekare alanın Tarsus Belediyesinin tahsisine verilmesiyle ilgili teklif görüşüldü.  Buna göre Tarsus’ta vatandaşların kullanması için sahil şeridi düzenlemesi yapılması ve bölgedeki işgalcilerin tahliye edilmesi için Tarsus Belediye Başkanlığı’na yetki verilmesi konuşuldu. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ve Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Tarsus halkına denize girebilecekleri bir alan kazandırmak için ortak hizmet projesi yapacaklarını söyledi. Akdeniz Belediyesi’ne ait alanın 15 yıllığına tahsisi ile ilgili konu oybirliği ile komisyonlara sevk edildi.

 

“TARSUS’UN DENİZE ULAŞABİLECEĞİ TEK YER”

 

Konu hakkında bir açıklama yapan Tarsus Belediye Başkanı Bozdoğan; “Kulak Köyü Tarsus’a bağlı fakat sonrasında 2012 yılında Pergel Yasası ile bu yer Akdeniz Belediyesi’ne devrediliyor. Kamuya açık sahil kısmını rahatlıkla kullanabiliyoruz. Fakat insanlarımız burayı kullanırken, arka tarafta çok çirkin bir yapılaşmaya gidiliyor. Bu yapılaşmanın diğer tarafında da park ve rekreasyon alanları zaten mevcut.  Bunları rahatlıkla yapabiliyoruz ama düşünün bir şezlongu, bir gölgelik, kabin veya duş alınacak yerlerin yapabilmesi için de bu yerin tahsisinin yapılmasını Meclis’ten rica ediyorum. Anlayışı ve iyi niyetinden dolayı da Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Gültak’a çok teşekkür ediyorum. Emin olun 400 bin nüfuslu Tarsus’un denize ulaşabileceği tek yeri, başka bir yerimiz yok” ifadelerini kullandı.

Gültak da alanın tahsisi ile ilgili yaptığı açıklamada; Sahilin doğu tarafında ise işgallerin devam ettiğini ve denize girilebilecek tek alanın da burası olduğunu vurguladı. Gültak, “İnsanlarımız denize girebilsin, deniz sahipsiz kalmasın istiyoruz. Çünkü aksi takdirde bölgede işgalciler türüyor. Birlikte ortak bir karar verdik ve o nedenle bugün Meclis gündemimize aldık. Tabi son karar Meclis’in” dedi.

Akdeniz Belediyesi Meclis Toplantısının ikinci birleşimi Cuma günü saat 10.00’da gerçekleşecek.