‘Askeri operasyonlar’ ifadesi polemiği ateşledi | Güney Gazetesi Mersin

‘Askeri operasyonlar’ ifadesi polemiği ateşledi

HDP’li Meclis Üyesi Özgür Çağlar’ın dilek ve temenniler kısmında, “Umarım 2023 savaşın, çatışmanın, askeri operasyonların olmadığı bir yıl olur” ifadesi tartışmaları ateşledi. ‘Burada askeri operasyon demenize izin vermem” diyen Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, “Siz burada bir şehitin isminin parka verilmesine ‘hayır’ diyorsanız sizin zihniyetiniz belli” diye konuştu.

‘Askeri operasyonlar’ ifadesi polemiği ateşledi


 

ELVAN KONUK


Dilek ve temenniler kısmında konuşan HDP’li Meclis Üyesi Özgür Çağlar, “Umarım 2023 bizim için ülkemiz için daha iyi şartlarda yaşadığımız bir yıl olur. Ekonomik iflastan kurtulacağımız bir yıl olur. Savaşın, çatışmanın, askeri operasyonların olmadığı bir yıl olur. Adalet mekanizmasının daha iyi işleyeceği bir yıl olur” sözleri üzerine AKP’li Meclis Üyesi Aysel Mavioğlu Öner, ‘askeri operasyon devlet politikasıdır’ diyerek sesini yükseltti.

Türk ordusuna laf söyletmeyeceklerini belirten Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ise “Askeri operasyon derken Türkiye Cumhuriyeti devletinin askerilerinin yaptığı operasyon mu? siz bu devlet içerisinde yaşıyorsunuz, avukatsınız, hukuka ve adalete inanıyorsanız, Türkiye Cumhuriyeti askerlerinin yaptığı operasyonu eleştiremezsiniz. Böyle bir yetkiniz yok. Derseniz ki Kolombiya’da askerler şöyle yaptı ona bir şey demem. Ama buradaki kastınız ordumuzsa buna laf söyletmeyiz” ifadelerini kullandı.

 

“ASKERİ OPERASYON DEDİRTMEM”

 

Tartışmalarının devam etmesi üzerine HDP’li Çağlar, “Ekonomik iflas dedim buna bir şey demediniz. Hassasiyetiz bu kadar işte” diye konuşurken HDP’li Meclis Üyesi Nuriye Arslan’dan Çağlar’a destek geldi. Arslan, “Hedef gösterilerek isim verilerek bir cümle kurulmadı. Aysel hanımın bu çıkışını uygun bulmuyorum. Bu devlet bir tek sizin değil. biz her şeyin başıyız anlayışınızdan vazgeçin karşınızdaki insanı da rencide edecek bir üslupla konuşmayın. Eğer sizin gibi düşünecek olsaydık ayrı bir grup olmazdık. Tüm dünyanın kan ağladığı Ortadoğu’da kesintisiz bir savaş var. Hepimizin millet olarak ülke olarak zarar gördüğü bir gerçeklik var, bunu dile getirmemizden neden bu kadar rahatsız oluyorsunuz” şeklinde konuştu.

Bu sözlere karşılık ise Gültak, şunları söyledi:

“Siz burada bir şehitin isminin parka verilmesine ‘hayır’ diyorsanız sizin zihniyetiniz belli. Dönüp bu zihniyetin üstüne askeri operasyonlar dediğinizde, burada Türkiye Cumhuriyeti’nin askerlerini kastettiğiniz belli. Asker dediğiniz terörist değil. Şu ülkedeki savaşı kınıyorum deseniz baş tacı ama askeri operasyon dedirttirmem.”