Vali Pehlivan, gazetecilerle bir arada | Güney Gazetesi Mersin

Vali Pehlivan, gazetecilerle bir arada

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek, gazetecilerle bir araya geldi. Gazetecilerle sohbet eden Vali Ali Hamza pehlivan, yarın kutlanacak 3 Ocak Mersin’in kurtuluş günüyle ilgili program hakkında bilgi verdi.

Vali Pehlivan, gazetecilerle bir arada


MAYSA DERYAYEVA


Uzun zamandır Mersin Gazeteciler Cemiyetine ziyaret gerçekleştirmek istediğini belirten Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, gazetecilik mesleğinin önemine değindi.

 Pehlivan, gazetecileri yeni yıl ile kutlayarak, “2023 yılına girdiğimiz bugünlerde 3 Ocak Mersin’in kurtuluşunun kutlandığı dönemde gazetecilerle bir arada bulunuyoruz. 3 Ocak Mersin’in kurtuluş günü ilimiz için, o dönemi hatırlayacak olursak bütün Anadolu, bütün yurdumuz için kurtuluş savaşı için çok önemli. Ecdadımız canla, başla canını ortaya koyarak mücadele vermiş. Mersin bu anlamda Torosların eteğindeki yerleşim alanlarıyla birlikte tarihe damga vuran mücadele sergilemiş. Kuvayi Milliye caddesinde bir yürüyüş, garda bir tören yapacağız. 100 yıl önce yaşanan tarihimizi yarın tekrardan canlandıracağız. Kuvayi Milliye Caddesinde bir grup gelecek bizde Hastane Caddesinde bekleyeceğiz ve beraber gara yürüyeceğiz. Gara gelecek gazilerimizle bayrak teslim alacağız ve oradan Cumhuriyet alanına yürüyeceğiz” diye konuştu.

 

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu söyleyen MGC Başkanı Rüstem Kaya Tepe, “Gazetecilerimizin sorunları çok fazla belki bu ziyaretinizde kesmen değinebiliriz. Zor şartlar altında, demokratik kamuoyu adına görev yapan gazeteciler mesleklerini yapmaya çalışıyorlar. Her geçen sene bir önceki seneye göre daha zor geçiyor. Demokrasi anlamda gazetecilere ihtiyaç var” dedi.