Yeşil sahalardaki çirkin olaylar cezasız kalmadı | Güney Gazetesi Mersin

Yeşil sahalardaki çirkin olaylar cezasız kalmadı

​​​​​​​Amatör Futbol Disiplin Kurulu Mersin Süper Amatör Lig’de geçen hafta sportmenliğe yakışmayan çirkin olaylar nedeniyle futbolculara ve yöneticilere ceza yağdırdı.

 Yeşil sahalardaki çirkin olaylar cezasız kalmadı


HASAN KÜÇÜK

 

Mersin Spor Amatör Lig A Grubu’nda geçen hafta oynanan Kuvayi Milliyespor ile Silifke İdman Yurdu, B Grubunda ise Erdemli Limonspor ile Çukurova Birlikspor arasında oynanan karşılaşmalar yeşil sahada yaşanan şiddet olayları nedeniyle yarıda kalmıştı.

A Grubu’nda Seyfi Ali Türkoğlu Stadı’nda oynanan 14. Hafta müsabakasında Kuvayi Milliyespor’un Silifke İdman Yurdu karşısında 2- 1 galip olduğu karşılaşmanın 89. dakikasında Silifke İdman Yurdu yöneticisi sahaya girerek bir futbolcu ile birlikte hakeme saldırıda bulunmuştu. Hakemin kendisine yönelik fiziki saldırı nedeniyle kalan süresini oynatmadığı karşılaşmada Silifke İdman Yurdu yöneticisi Metin Yılmaz’a 14 gün, futbolcu Tufan Esin’e ise 10 maç ceza verildi.

Erdemli ilçe Stadında Erdemli Limonspor ile Çukurova Birlikspor arasında oynanan ve konuk ekibin 1-0 önde götürdüğü karşılaşma da 34. dakikada çıkan olaylar nedeniyle maç yarıda kalmıştı. Bu maçta yaşanan olaylar nedeniyle Çukurova Birlikspor futbolcuları Müslüm Karataş’a 6 maç, aynı takım oyuncuları Yakup Bütev, Doğukan Sivri ve Muhammed Akdut’a ise 4’er maç ceza verildi. Erdemli Limonsporlu futbolculardan Hakan Çanak’a 4, Cemal Güneş ve Önder Çavdak’a 3’er maç ceza verildi.  

Öte yandan Tarsus Belediyespor Yöneticisi Hasan Şenel ile İdman Yurdu 1925 yöneticisi Mahmut Yıldırım da Amatör Futbol Disiplin Kurulu’nun 7’şer gün ceza verdiği diğer isimler oldu.