“Mecburiyet oldu” | Güney Gazetesi Mersin

“Mecburiyet oldu”

Silifke Belediyespor Teknik Direktörü Tozlu, yollarına ayırdıkları oyuncular ve hedefleri ile ilgili konuştu;

“Mecburiyet oldu”


HASAN KÜÇÜK

 

 TFF Bölgesel Amatör Lig (BAL) 7. grupta 13 maçta 9 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet sonunda 28 puanla ilk devreyi 3. sırada tamamlayan Silifke Belediyespor  Teknik Direktörü Muzaffer Tozlu, ikinci yarı iyi bir çıkış yaparak ligi zirvede bitirmeyi planladıklarını söyledi. Tozlu, Güney’e yaptığı açıklamada, Silifke’de 6. maçtan itibaren çalışmaya başladığını söyledi. Futbolcu kalitesi iyi olan takımda oyuncuların bir türlü uyum sağlayamadığını ifade eden Tozlu, “Sezon başı iyi çalışmamışlar galiba. İyi antrede edilmemiş. Böyle bir sıkıntı olduğu için beni tekrar çağırdılar. İlk yarının sonuna doğru iyi bir ivme yakaladık. Üst üste 4 maç kazandık. Bu takım daha iyi işler yapabilirdi” dedi.

Kazanma isteği nedeniyle maçları kaybettiklerini anlatan Tozlu, “Beraberlik istesek kaybetmezdik. Ama kazanıp yukarılara çıkmayı hedeflediğimiz için şanssız goller yedik. Çok pozisyona girmemize rağmen kalemizde bir pozisyon görüp gol yiyoruz. İkinci yarı transferler yapacağız. Çünkü futbolcuların çoğu oynamamış çocuklar. Yolumuzu ayırdıklarımız oldu. Oynamadığı için bizden giden insanlar oldu. Oynanamam lazım diye. İkinci yarı daha iyi bir çıkış yapacağız. Biz zirvede bitirmeyi hedefliyoruz”

 

 

“11 OYUNCUNUN HEPSİNİ BİZ GÖNDERMEDİK”

Sosyal medyada tartışmaya neden olan 11 oyuncunun takımdan ayrılması ile ilgili de konuşan Tozlu, “11 oyuncunun hepsini biz göndermedik. 6’sı kendisi gitmek istedi. İnsanlar sağda solda konuşmak için kendisine malzeme arıyor. 11 futbolcuyu sanki biz göndermişiz gibi lanse edildi. Halbuki en kritik 4 oyuncum kendi gitmek istedi. Kimisi bazen forma şansı bulamadı. Çünkü sezon başı kurulan kadro yapısı biraz değişik. Orta saha 8 adam. 4 tane sağ açık, 3 tane sağ bek. Böyle olunca 21 kişilik kadroda 5 tane genç kullanmak zorundayız. Böyle olunca ilk 21’e girmede sıkıntı yaşayan futbolcu gitmek istedi. Nasıl onların gitmesi doğalsa bizimde faydalanmayacağımız, boşu boşuna para vereceğimiz futbolcuyu göndermek takdirimiz. Gittikleri zaman onlardan bonservis bedeli alacağız. O bonservis bedellerini yeni alacağımız oyuncularda kullanacağız. 6 ya da 7 oyuncu transfer edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

“OYUNCU PROFİLİMİZİ DARALTMAYA KARAR VERDİK”

11 futbolcunun 25 oyuncu olduğu için gitmek zorunda olduğunu vurgulayan Tozlu, “Kadroya giremeyen oyuncu takım içinde, idmanda huzursuzluk yaratıyor. Küsüyor. Farklı triplere giriyor. Öyle olunca oyuncu profilimizi daraltmaya karar verdik. İnsanlar dışarıda bunu bilmiyor. Burası bizim namahremimiz. Biz buradaki olayları dışarıda anlatmıyoruz. Böyle olunca futbolcuları göndermek bizim için mecburiyet oldu” dedi.

Hedeflerinin 3. Lig olduğunu anlatan Tozlu bunun için çok çalışmaları gerektiğini söyledi. İkinci yarı için 10 gün Silifke’de hazırlık yapacaklarını belirten Tozlu daha sonra ise Antalya’ya kampa gideceklerini söyledi.