Cumhurbaşkanlığı Kupası Yenişehir Meclisi’nde | Güney Gazetesi Mersin

Cumhurbaşkanlığı Kupası Yenişehir Meclisi’nde

Cumhurbaşkanlığı Kupası Yenişehir Meclisi’nde


HASAN KÜÇÜK

 

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi’nin geçen hafta Fenerbahçe Alagöz Holding’i 6 sayı farkla yenerek kazandığı Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı meclis salonuna getirtti. Kupayı divan kürsüsüne koyduran Başkan Özyiğit, meclisin açılışında yaptığı açıklamada, geçen hafta özel bir durum yaşadıklarını ve ÇBK’nın Fenerbahçe’yi yenerek Cumhurbaşkanlığı kupasını kazandığını söyledi.

Bu yıl yola çıkarken hedefi 4 kupa olarak koyduklarını ifade eden Özyiğit, “O hedefte ilk durağı geçtik. Cumhurbaşkanlığı kupasını bu kürsüye koyma onuru bize nasip oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Maç öncesi önemli bir sporcunun ülkesine giderek son dakika dönmeyeceğini ifade etmesi nedeniyle zorluk yaşadıklarını anlatan Özyiğit şunları söyledi: “O’nun yokluğu sıkıntı oluşturdu ama öz kaynaklardan yetişen çocuklarımız devreye girdi ve kupayı kentimize getirdiler. Şimdi yeni hedefler var. Onlardan biri Eurolig Şampiyonluğu. Türkiye kadın basketbolunda Eurolig’i hiç kazanmadı. Bu sene bunu başaracak kendi takımımızı görüyoruz. Çarşamba günü İspanya takımı ile karşılaşacağız. 1 hafta sonra Macaristan ekibini misafir olacağız. 2 maç çok kritik. Biz buradaki maça bütün halkımızı ve meclis üyelerimizi bekliyoruz.”