“Liman bağlantı yolu için Bakanlık devreye girecek mi?” | Güney Gazetesi Mersin

“Liman bağlantı yolu için Bakanlık devreye girecek mi?”

HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, Mersin limanına otoban bağlantısı yapılmadığı için limana giriş çıkışlarda gerçekleşen kazalara dikkat çekti.  MIP’in 10 yıl önce bağlantı yolu ile ilgili bütçe ayırdığını açıklamasını hatırlatan Kurtulan, Bakan Karaismailoğlu’na “MIP’in otoban bağlantı yolunu yapması için Bakanlığınız devreye girecek midir?” diye sordu.

“Liman bağlantı yolu için Bakanlık devreye girecek mi?”


HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, meclis başkanlığına liman otoban yolu bağlantısıyla ilgili önerge verdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Kara İsmailoğlu’na yazılı olarak cevaplanması için soru soran Kurtulan, “2007 yılında Mersin Limanı işletmesini alan Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği AŞ. (MIP) otoban bağlantı yolunu hala yapmamıştır. Bağlantı yolu bulunmadığı için Mersin Limanı’na giriş çıkış yapan tır ve kamyonlar nedeniyle çok fazla kaza yaşanmaktadır. Öyle ki Hal Kavşağı ile eski adliye arasındaki bölgenin adı kent kamuoyunda ölüm yoluna çıkmıştır. MIP’nin Yaklaşık 10 yıl önce limana ulaşmak isteyen araçların direk sahaya ulaşabilmesi için gündeme gelen bağlantı yolu projesine bütçe ayırdığı açıklanmış olsa da aradan geçen 10 yıllık süre zarfında herhangi bir çalışma yapılmamıştır.

Bu bağlamda Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği AŞ. (MIP)’nin otoban bağlantı yolunu yapması için Bakanlığınız devreye girecek midir?” dedi.