Ekmeğe zam kapıda | Güney Gazetesi Mersin

Ekmeğe zam kapıda

Mersin Fırıncılar Odası ekmeğin maliyetinin artmasından dolayı yeni zam uygulayacak

Ekmeğe zam kapıda


MAYSA DERYAYEVA

 

Mersinli fırıncılar, şu an 4 lira olan somun ve pide ekmeğin fiyatını artırma hazırlanıyor. Fırıncılar Odası ise 6 lira istedi. Son sözü valilik söyleyecek, çarşambadan sonra Mersin’de ekmek yeni fiyatından satılacak.

Un ve maya fiyatları başta olmak üzere ekmek girdi maliyetlerinde yaşanan artışlara asgari ücret artışı, elektrik ve su zamları eklenince Mersinli fırıncılar ekmeğe zam yapmak için harekete geçti.

 

ÇARŞAMBA GÜNÜ BELLİ OLACAK

 

Mersin Fırıncılar Odası Başkanı Faruk Dalkılıç ekmeğe zam hazırlıklarını gazetemize değerlendirdi. Dalkılıç şunları söyledi:

“Un fiyatları oldukça yüksek ve devlet destekli unu pek bulamıyoruz. Şu anda 50 kilogramlık unun fiyatı 600 ila 800 lira arasında değişiklik gösteriyor. Asgari ücret ve akabinde bizlere gelen zam var. Onlar bizi etkiliyor ve birçok fırıncı esnaf zor durumda. Fırıncı esnafımız ekmek fiyatında artış talep ediyor ve bu yıl ekmeğin 6 lira olmasını talep ettik.

Zam yapmamız mecburu ve maliyetlerimiz artıyor. Ekmek fiyatında Valiliğin alacağı karar geçerli olacaktır. Biz fırıncılar olarak 6 lira istiyoruz.

Şu anda bir ekmeğin maliyeti 5 lira 70 kuruşa geliyor. Poşete, yağa nerdeyse haftada bir zam geliyor. Eğer doğalgaza, elektriğe zam gelirse fırıncı esnafı batar ve 10 liraya ekmek satsak bir kar edemeyiz. Ekonomik kriz var ancak biz alım gücü düşen vatandaşlarımızı düşünerek karar alacağız.

Yarın üyelerimizle bir toplantı yapacağız. En son kararı valilik alacak ve yapacağımız toplantı sonrası yeni zammın ne zaman uygulanacağı belli olacak.”