Vali Pehlivan: İHA’lar, SİHA’lar… Gurur duyuyoruz | Güney Gazetesi Mersin

Vali Pehlivan: İHA’lar, SİHA’lar… Gurur duyuyoruz

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yılında yaptığı konuşmada “Bugünün evlatları tıp alanında ortaya koyduğu çalışmalarla Nobel Ödülleri kazanıyor. Bugünün evlatları Savunma Sanayinde yerlilik oranını yüzde 80’lere çıkarıyor.  İHA’lar, SİHA’lar, Hürkuşlar, yetmiyor nihayetinde insansız taarruz uçağımızı semalarda uçuruyor. Milletimizin evlatlarıyla gurur duyuyoruz” dedi.

Vali Pehlivan: İHA’lar, SİHA’lar… Gurur duyuyoruz


 

ABİDİN YAĞMUR


Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yılı dolayısıyla düzenlenen tören Mersinlilere seslendi.

101 yıl önce verilen mücadelenin anısına Toroslar ilçesinde yurttaşlara bir araya gelip gara yürüdüklerini ve muharip gazilerin taşıdığı bayrağı teslim aldıklarını anlatan Pehlivan, “Bu yürüyüşte attığımız her adımda hepimizin zihninde o gün bu kutlu mücadeleleri veren ecdadımız vardı. Hepimizin gönlünde onlara duyduğumuz sevgi, minnet, saygı duyguları vardı. Hep birlikte yad ettik, yad ediyoruz” dedi.

“TOROSLAR’DA O ÇADIRLAR HALA TÜTÜYOR”

 

Anadolu’nun en zor günlerinde milletin bir araya geldiğini ve işgallere karşı direniş ateşini yaktığını kaydeden Pehlivan, Mersinlilerin de çetin mücadeleler sonunda zafere ulaştıklarını vurguladı.

Pehlivan, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çok bilinen bir sözü var. Diyor ki “Efendiler, Toroslar’a gidiniz, eğer orada bir Yörük çadırı görürseniz ve o çadırın dumanının tüttüğünü görürseniz, dünyadaki hiçbir kuvvet bizi yenemez” Toroslar’da o çadırlar hala duruyor, Toroslar’da ve yurdumuzun dört bir yanında o bacalar tütüyor. Orada yaşayan ailelerin yetiştirdiği evlatlar dün birlikler oluşturarak nasıl özgürlüğüne sahip çıktıysa bugün de aynı şekilde şer odaklarına, terör örgütlerine karşı sınır boylarında yine aynı şekilde mücadelesini veriyor. Bir yandan cephede nöbetini tutuyor bir yandan da bilimle teknolojiyle ilgileniyor ve eserler ortaya koyuyor” dedi.

 

“YERİ GELİR CEPHEDE NÖBET TUTAR, YERİ GELİR LABORATUVARDA ÇALIŞIR”

 

Mersin’deki okullarda 41 bin 250 teknoloji projesi üretildiğini kaydeden Vali Pehlivan, “Bugünün evlatları tıp alanında ortaya koyduğu çalışmalarla Nobel ödülleri kazanıyor. Bugünün evlatları savunma sanayinde yerlilik oranını yüzde 80’lere çıkarıyor, İHA’lar, SİHA’lar, Hürkuşlar, yetmiyor nihayetinde insansız taarruz uçağımızı semalarda uçuruyor. Milletimizin evlatlarıyla gurur duyuyoruz. Bunları Türk mühendisler yapıyor. Nitekim biliyorsunuz Karadeniz’de sayın Cumhurbaşkanımızın kamuoyuyla paylaştığı 1 trilyon dolarlık doğalgazın keşfini de yine bu milletin evlatları Türk mühendisleri gerçekleştirdi. Aynı Türk mühendisleri Mersin’in açıklarında da Abdülhamid Han gemisi ile Mavi Vatan’da arayışlarını sürdürüyor. Sadece Mavi Vatan’da değil benim de 3 yıl boyunca görev yaptığım Şırdak’ın Gabar dağında da yine Türk mühendisleri yaptıkları araştırmalarda petrolü buluyor, 5 kuyu keşfedildi ve bu yıl sonuna kadar da inşallah bu kuyuların sayısı 12’e çıkacak ve günlük 25 bin varil üretim sağlanacak. Sevgili gençler kendinize inandıkça, kendinize güvendikçe her alanda eserler vermeye devam edeceksiniz. Bize düşen devletimiz adına size imkan sağlamak. Bu vesileyle sizlere olan inancımızı ifade etmek isterim. Sizler yeri gelince cephede nöbet tutmayı da bilirsiniz, yeri gelince laboratuvarda, kütüphanede çalışmayı da bilirsiniz” ifadelerini kullandı.