“Adım adım hedefe ulaşacağız” | Güney Gazetesi Mersin

“Adım adım hedefe ulaşacağız”

Anamur Belediyespor Teknik Direktörü Durusoy ikinci yarı için iddialı konuştu:

“Adım adım hedefe ulaşacağız”


HASAN KÜÇÜK

 

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 7. Grupta ilk yarıyı 23 puanla 4. sırada bitiren Anamur Belediyespor Teknik Direktörü Ali Haydar Durusoy, 3. Lig hedefine ulaşmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

BAL’ın ilk yarısın 6 galibiyet 5 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile 4. sırada bitiren Anamur Belediyespor, il sıralamasının önemli olduğu ligde 3. sıradaki Silifke’nin 5 puan gerisinde kaldı. Anamur ekibi il ikinci yarıda il sıralamasında öne geçmek için çalışmalarına başladı. Anamur Belediyespor Teknik Direktörü Ali Haydar Durusoy, sezon başında şampiyonluk hedefi ile yola çıkan takımlarında buna göre bir kadro yapıldığını hatırlattı. Bazı gelişmelerden dolayı istenilen sonuçlar alınamadığı için liderin epey arkasında kalındığını söyledi.

 

 

“BEN GELDİKTEN SONRA 6 MAÇTA 4 GALİBİYET 2 MAĞLUBİYET ALDIK”

 Daha sonra teknik ekip olarak kendilerinin geldiğini ifade eden Durusoy, “Biz geldikten sonra 4 galibiyet 2 mağlubiyet ile lige devam ediyoruz. Yenildiğimiz Silifke ve Araban maçlarının sonuçlarından hakemlerin etkisi oldu. Takım olarak çıkış yakalamış bir pozisyondayız. Devre arasında aramızdan ayrılan oyuncular oldu. Aramıza katılan oyuncular da olacak. 2 Ocak itibari ile devre hazırlıklarına başladık. Transfer çalışmalarımız devam ediyor. Eksikliklerimizi giderip 2. yarıya başlayacağız. İçeride üst üste oynayacağımız 2 maç var. Bahçespor ve Adana 1954 FK maçları var. Bu maçlara en iyi şekilde hazır olmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

 

“İHTİYAÇ OLAN MEVKİLERE OYUNCU ALACAĞIZ”

Devre arasında 3. kaleci ile birlikte 6 oyuncunun takımdan ayrıldığını anlatan Durusoy, “İlk 11’de oynamış hiçbir oyuncumuz ayrılmadı. Ayrılanlar genel olarak farklı mevkilerde fazla oyuncular. 4 tane ön libero vardı. 2’si ile yollarımızı ayırdık. Yoksa oyuncularımızın herhangi bir olumsuz davranışları olduğu için değil. Baktığımız zaman 1 tane santrafor 4 tane ön libero var. Bunun için ihtiyaç olan yerle oyuncu almak için böyle bir değerlendirme yaptık” dedi.

 

“İLK HEDEFİMİZ SİLİFKE BELEDİYESPOR’U YAKALAMAK”

Gidilmesi gereken yerin sonuna kadar gitmek içen ne gerekiyorsa ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Durusoy, “Tabiki bu ligde yaşamakta önemli ama ufak tefek farkla futbolda her şey olabilir. Bizim ilk önceki hedefimiz il sıralamasında öne geçmek için Silifke Belediyespor’u yakalamak. Ondan sonra adım adım ilerleyeceğiz. Hedefe ulaşmak için maçları kazanmamız gerekiyor. İnşallah her şey istediğimiz gibi devam eder” diye konuştu.

 

“KAMPTAN ZİYADE İSTEDİĞİMİZ OYUNCULARIN ALINMASINI İSTİYORUZ”

4-5 oyuncu alınması için görüşmelerin devam ettiği bilgisini veren Durusoy şunları söyledi: “Kamp yeri için ise yönetimimiz araştırma yapıyor. Gidemesek te burada sıkı bir çalışma yapacağız. Biz kamptan ziyade istenilen oyuncuların alınmasını talep ediyoruz. Devre arası transferler sıkıntılı oluyor. Çünkü oyuncular transferi kulübün inisiyatifinde. Maliyetleri kulüpler belirliyor. Bu nedenle acele etmiyoruz. Hem iyisini almayı hem de maliyetleri düşürmek istiyoruz. Tabiki bunların kısa sürede bitmesi gerekiyor ki futbolcu takıma katılarak çalışmalara başlasın.”