Haydi Mersin ÇBK’yı yalnız bırakma! | Güney Gazetesi Mersin

Haydi Mersin ÇBK’yı yalnız bırakma!

ÇBK Euroleague Women 2022-2023 B Grubu 8. maçında İspanya ekibi Avenida’yı konuk edecek. İlk maçta 17 sayı farkla mağlup olan takımımız kritik randevuda Mersinlilerden seyirci desteği bekliyor

Haydi Mersin ÇBK’yı yalnız bırakma!


HASAN KÜÇÜK

 

Tarihinde ilk defa Cumhurbaşkanlığı kupasını alarak Mersinlilerin gururu olan Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, Euroleague Women 2022-2023 B Grubu 8. maçında İspanya ekibi Perfumerias Avenida ile Çarşamba günü kritik bir maça çıkacak. İlk maçı deplasmanda 83-66 kaybeden turuncu lacivertli ekibimiz Mersinlilerin desteği ile kazanmak için ellerinden gelen her şeyi yapacak. Servet Tazegül Spor Salonu’nda saat 19.00’da başlayacak karşılaşma EuroLeague Women / YouTube kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Euroleague’de oynadığı 7 karşılaşmadan 5’ini kazanan Avenida, 12 puanı bulunan 3 takım arasında averajla lider durumda. 7 maçtan 4’ünü kazan ÇBK ise 11 puan ile 4. sırada yer alıyor.  

 

 

“KAZANMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY DÜŞÜNMÜYORUZ”

 

ÇBK Başantrenörü Ekrem Memnun, Güney’e yaptığı açıklamada, ilk maçı İspanya’da kaybettiklerini hatırlatarak “Gruptan çıkmak, istediğimiz yerlere gelmek için çok önemli bir maç. Bu nedenle en iyi şekilde hazırlandık. Kazanmaktan başka bir şey düşünmüyoruz” dedi. Grubunda lider olan rakiplerinin durumunun kendilerini ilgilendirmediği vurgulayan Memnun, “Biz kendi oyunumuza bakacağız. Kazanmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bunun içen en işi şekilde hazırlandık” diye konuştu. Memnun, Elizabeth Williams ile kadrolarını güçlendirdiklerini ifade ederek Noel tatiline giden Dewanna Bonner’in ise döndüğünü söyledi.

Mersinlilere seslenen Memnun, takımlarını yalnız bırakmamaları için Servet Tazegül Spor Salonu’na beklediklerini kaydetti. 

 

YENİŞEHİR’DEN ÜCRETSİZ OTOBÜS

Yenişehir Belediyesi tarafından maçı izlemek isteyen sporseverler için saat 18.00’de Forum AVM güneyinde bulunan Yenişehir Etkinlik Alanı ve SayaPark AVM kuzeyinden ücretsiz servis kaldırılacak.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, tüm Mersinlileri ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi’ni desteklemeye davet ederek “Takımımız, hedeflediği 4 kupadan ilkini Mersin’e ve Yenişehir’e kazandırarak tarih yazdı. Kalan 3 kupayı da kazanacağımıza inanıyoruz.  Evimizde oynanan tüm maçlarımız ücretsiz. Tüm hemşehrilerimizi sporun kenti Yenişehir’de kazanılan başarılara beraber şahitlik etmeye davet ediyorum. ” dedi.