Emekliler enflasyona ezildi | Güney Gazetesi Mersin

Emekliler enflasyona ezildi

Tüm Emekli-Sen Mersin Şube üyeleri, memur emekliler ve diğer tüm emeklilere ocak ayı itibaren maaşlarına yapılan yüzde 25 oranındaki zammı protesto ettiler.  Protestoda emekliler geçinemediklerini belirterek, “Yeter artık, geçinemiyoruz”, “Emekliyiz haklıyız, kazanacağız”, “Saraya değil, emekliye bütçe”, “Sahte yüzdelik zamlar değil” sloganları atıldı.

Emekliler enflasyona ezildi


MAYSA DERYAYEVA

 


Özgür Çocuk Parkında yapılan eylemde basın metnini okuyan Tüm Emekli-Sen mersin Şube Başkanı Ahmet Karakuş, emekli maaşının belirlenmesinde yetkili bir emeklileri sendikasının olmadığına dikkat çekti.

 

 

 

“EMEKLİLER GEÇİNEMİYOR”

 

Emekliler olarak geçim sıkıntısı yaşadıklarını belirten Karakuş, emeklilerin açlık ve yoksulluğa mahkûm edildiğini söyledi.

Hayat pahalılığını emekliler olarak her alanda hissettiklerini vurgulayan Karakuş, “Büyük müjdelerle ve yüksek yüzdelerle belirlenen asgari ücretin alım gücü altı ay öncesi kadar bile değildi oysa. Pahalılık karşısında hiç bu kadar erimeyen asgari ücret, sahici bir açlık ve yoksulluk sınırı belirlenerek, insanca yaşanacak bir düzeye getirilmelidir. İşte aynı anlayış ile emekçilerin ve emeklilerin maaşları da görünüşte yüksek yüzdelerle belirleniyor. Sarayın istatistik kurumu haline gelen TÜİK'e göre açıklanan enflasyona göre emekliler enflasyona ezdirilmiyor. Oysa pazardaki, piyasadaki gerçek pahalılık hem emeklileri hem de emekçileri buldozer gibi eziyor. Yalan ve sahte enflasyon oranına göre maaşları belirleyenler de bu gerçeği zaten biliyorlar” dedi.

 

 

 

“TALEPLERİMİZ NET, UYGULAYIN”

 

Emeklilerin taleplerine değinen Tüm Emekli-Sen Mersin Şube Başkanı Ahmet Karakuş, şunları söyledi.

*En düşük emekli maaşı asgari ücretin üzerinde en az, 9 bin TL olmalıdır.

*Daha önce de belirttiğimiz gibi, sağlık kesintileri kaldırılmalıdır.

*Bütün emeklilere yılda dört kez olmak üzere en az asgari ücret düzeyinde ikramiye verilmelidir.

*Ayrıca emekli sendikaları hukuksuz bir şekilde yok sayılmamalı, maaşlar belirlenirken masanın diğer tarafında olmalıdır.