Mersin’de her ay bir spor branşı tanıtılacak | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’de her ay bir spor branşı tanıtılacak

Mersin’de her ay bir spor branşı tanıtılacak


Mersin Gençlik ve Spor Müdürlüğü  il genelinde çocukları, gençlerimizi ve her yaşta bireyleri spora teşvik etmek, sporu sevdirmek ve spor branşlarını tanıtmak amacıyla ‘’2023 yılı Spor Branşları Tanıtım’’ yılı olarak her ay bir branş tanıtımı yapacak.

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından her yaşta herkese spor yaptırma adına başlatılacak olan ‘’Her ay Bir Branş Tanıtımı’’ projesi 2023 yılı Ocak ayı itibariyle başlayacak. 2023 yılı boyunca bocce, atletizm, basketbol, taekwondo, sualtı sporları, satranç, voleybol, yelken, tenis, cimnastik, masa tenisi, engelliler (özel sporcular-bedensel-görme-işitme) branşları ile söz konusu projenin yapılması planlanmakta. Bu sayede sporun tabana yayılması, tanınmasının sağlanması, bilinirliğin arttırılması, spora ve spor tesislerimize yönlendirmenin sağlanması hedefleniyor.

Mersin Cimnastik Salonu’nda yapılacak ‘’Her ay bir branş tanıtımı’’ projesinin açılışı saat 14.30’da Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan tarafından gerçekleştirilecek. (Haber Merkezi)