“Bu yara hepimizi yaralar” | Güney Gazetesi Mersin

“Bu yara hepimizi yaralar”

Belediye Başkan Yardımcısı Dinsever, TİY sorununa el atılması için tüm kesimlere çağrı yaptı

“Bu yara hepimizi yaralar”


HASAN KÜÇÜK

 

Maddi ve yönetim olarak zor günler geçiren ve bütün oyuncularının terk ettiği Tarsus İdman Yurdu’nun durumu Tarsus Belediye Meclisi’nin Ocak ayı toplantısında da gündeme geldi. Dilek ve öneriler bölümünde söz alan CHP’li meclis üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı  Ali Dinsever, “Bu kentin kanayan yarası mı desem, çözülemeyen sürüncemede bırakılan bir sorunu mu desem bir Tarsus İdman Yurdu sorunumuz var. Bu kentin profesyonel bir futbol takımı. Kamuoyunda spekülasyon yapılan bir konu. Bilgi kirliliği var. Sanki belediyenin sorumluluğu imiş gibi yorumlar yapılıyor” dedi.

TİY’in Tarsus ve Mersin ilinin tek profesyonel futbol kulübü olduğunu ve anlatan Dinsever, “Kamuoyu sanki TİY’in Tarsus Belediyesi’nin spor kulübüymüş gibi bir algı ile hareket ediyor. TİY Tarsus Belediyesi’nin spor kulübü değildir. Tarsus Belediyesi yasal olarak yapabileceği yardımı bu kentin profesyonel futbol kulübü olan TİY’e yapar. Ama yasal çerçeve içerisinde. Yetkini sınırları dahilinde” şeklinde konuştu.

 

“SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇÖZÜM BULUNMALI”

Bu konu ile ilgili sürekli bir polemik yaratıldığına dikkat çeken Dinserver, “Biz Tarsus Belediye meclisi olarak bu konunun aslında Tarsus ittifakı anlayışı ile çözülebilecek, bir siyasi partinin, grubun ya da idarenin sırtına bırakılamayacak sorun olduğunu düşünüyorum. Burada bizim belediye meclisi olarak tüm siyasi parti gruplarının bir araya gelmesi, bu kentin kanaat önderlerini, spor camiasını, iş insanlarını, ticaret odalarını, borsalarını, etkin olan sivil toplum örgütlerini, kamu örgütlerini, kaymakamlığı, spor müdürlüğünü hepsini dahil edecek bir formülle çözüme kavuşturup sürdürülebilir bir hale getirmemiz lazım. Yoksa bu yara hepimizi üzmeye devam edecek” ifadelerini kullandı.

 

“SORUMLULUK GEREĞİ ORAYA EL ATACAĞIZ”

Kent sorunu olarak gördüğü için TİY konusuna el atılması gerektiğini anlatan Dinsever,

“Bizlerin ve meclisin bu konuda bir sorumluluk alması gerekir. Tüm meclis grupları bir araya gelerek burada kalıcı sürdürülebilir bir çözüm üretmesinin zamanı geldi. Bu konuyu belediye idaresine bir yük olarak bırakmayalım. Kentteki tüm yapılara sorumluluğu dağıtarak bir çözüm oluşturalım. Belediyi idaresinde bulunuyor olmamızdan dolayı hissettiğimiz sorumluluk gereğince oraya el atacağımızı ve bu konuda bir çalışma başlatacağımızı da buradan duyurmak istiyorum. Sağlıklı bir sonuca Tarsus ittifakının getireceği çözümlerle sağlam şeffaf ve doğru şekilde spora hizmet eden bir çözüm yolu bulunur.”