​​​​​​​“Yeter, bıçak kemikte” | Güney Gazetesi Mersin

​​​​​​​“Yeter, bıçak kemikte”

Genel Sağlık İş Mersin Şubesi, Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası Mersin Şubesi, Genç Sağlık Sendikası Mersin İl Başkanlığı üyeleri, 2023 yılı için belirlenen yüzde 30’luk zammı protesto etti. Toros Devlet Hastanesi önünde yapılan eylemde sağlık çalışanları, “Yeter, bıçak kemikte”, “Tükeniyoruz”, “Devletin memuru yoksul olamaz” sloganı attı.

​​​​​​​“Yeter, bıçak kemikte”


MAYSA DERYAYEVA


Sağlık çalışanları, 2023 yılı için belirlenen yüzde 30 oranındaki zammı tepki gösterdi. Basın açıklamasını okuyan Genel Sağlık İş Mersin Şube Başkanı Gürbüz Şen, kamu emekçilerini yoksulluk sınırı altındaki maaşlara mahkûm edildiğini söyledi.

 

 

 

İçinde sağlık olmayan, sağlıksız sağlık politikalarında ısrar edildiğini vurgulayan Şen, “Hakkınız ödenmez dediniz ödemediniz, covidden öldük, sağlıkta şiddetten öldük görmezden geldiniz, Covid meslek hastalığı olsun dedik kulaklarınızı tıkadınız, buradan hep birlikte haykırıyoruz, duyuyor musunuz?  Liyakatsiz bürokratlarla, siyasilerin oyuncağı olmuş bürokratlarla, açtıkları hukuksuz soruşturmalara, yoğun mesai, şiddet ve mobbinge maruz kalıyoruz. Maaş promosyon sözleşmesi için aylardır bizi oyaladınız yetmedi ihaleye bile çıkmadan sağlık çalışanlarının haklarını bir kez daha gasp ettiniz yeter artık duyuyor musunuz?” dedi.

 

 

 

“HAKLARIMIZ İSTİYORUZ”

 

“Sadaka değil haklarımızı istiyoruz” diyen Şen, “Sayın Cumhur Başkanım siyasi partilerin, Cumhur Başkanın sendikası olmaz bizim sendika diye işaret ettiğiniz Memur-Sen bizim sendikamız değil ve olmayacak, sağlık emekçileri ‘’sadaka’’ değil mesleğinin onuru ile insanca yaşamak istiyor duyuyor musunuz? Siyasi partilerin arka bahçesi olmuş, yandaş sarı sendikalara destek olmak için barajlar koyarak sendikal mücadelenin önünü kesmek istiyorsunuz, başaramayacaksınız anlıyor musunuz? Çalışanın emeğini toplu sözleşme masasında sömüren sarı sendikalar, huzur hakkı adı altında aldığınız ücretleri biliyoruz, bu sömürü düzenini, barajlarınızı yıkıp geçeceğiz.  Beceriksizliğinizin, sorumsuzluğunuzun bedelini bizler artık ödemeyeceğiz” diye konuştu.

 

 

 

“KÖLELİK DEĞİL İŞİMİZİ YAPMAK İSTİYORUZ”

 

Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (HEP-SEN) Mersin İl Temsilcisi Semih Yanalak ise niteliklerine ve eğitim seviyelerine uygun maaş istediklerini belirtti.

 

 

“Kölelik değil işimizi yapmak istiyoruz” diyen Yanalak, “Oran açıklanırken alkış tutan, sonra da samimiyetsizce oranı az bulduğunu söyleyen yetkili etkisiz sendika. Kamu personeli, beslenme ve barınma gibi en temel haklardan bile mahrum bırakıldığını, bunu da sizin alkışladığınızı gördü, yetkiyi size vererek hata ettiğini anladı. Danışıklı dövüşü andıran hamlelerle kamu personelinin zekasıyla alay ettiğinizi de gördü. Artık sizin gibi ideolojik yapılarını sonu geldi, gerçek sendikacılık sahanın zemininden güç alarak sizin kirli oyunlarınızı yıkmaya, devlet imkanlarının arkasına sığınarak adeta devletin, milletin varlığını, onurunu sömürmenize son vermeye geldi” dedi.

 

 

 

“KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL”

 

Genç Sağlık Sendikası Mersin Başkanı Nurgül Aranmaz, memurlara yapılan zammı yetersiz olduğunu belirtti.

Aranmaz, “Asgari ücretin yüzde 54 oranında artığı bir ortamda yüzde 30’luk zam kabul edilir değildir. Bu memur maaş zammına ilk tepkidir fakat bilinsin ki bu tepki çığ olup büyüyecektir. Genç Sağlık Sendikası tüm teşkilatlar ile memura reva görülen tüm haksızlık ve hukuksuzlukları asla kabul etmeyecek ve b unların düzeltilmesi için canla başla çalışacaktır” diye konuştu.