ÇBK’da büyük coşku | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK’da büyük coşku

Euroleague Women 8. maçında İspanya ekibi Avenida’yı 85-80 yenen ÇBK’da büyük sevinç yaşanıyor

ÇBK’da büyük coşku


 

HASAN KÜÇÜK

 

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde 25 puan ile liderliğini sürdüren, geçen hafta Fenerbahçe Alagöz’ü yenerek 28. Cumhurbaşkanlığı’nı ilk defa müzesine götüren Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi bu defa Euroleague Women B Grubu 8. maçında İspanya ekibi Avenida’yı 5 sayı farkla yendi. Euroleague’de 8 maçta 5. galibiyetine ulaşan ÇBK puanını 13’e yükselterek büyük avantaj yakaladı.

 

MEMNUN: İLERİYE UMUTLA BAKIYORUZ

 

ÇBK Başantrenörü Ekrem Memnun, Güney’e yaptığı açıklamada, önemli olan Avenida maçının zor bir maç olduğunu söyledi. Burada bulunduğu 6-7 maçta her maçta başka kadro ile oynadıklarını ifade eden Memnun “Oyunumuzu oturtmakta zorluk yaşıyoruz. Oyuncularımız kontratları gereği yılbaşı gibi bazı gerekçelerle ülkelerine gitmişti. Çok önemli bir oyuncumuz (Jones) haber vermeden takımdan ayrıldı” dedi.

Çok organize kaliteli bir takıma karşı oynadıklarını vurgulayan Memnun, “Tam oyunumuzu geliştiremedik. Bundan sonraki süreçte geliştireceğiz. Yaptığımız her hatayı cezalandırdılar. Oyuncularımızın konsantrasyonu, mücadele azmi ve kaliteleri ile oyunu iyi kontrol edebildiğimiz için maçı kazandık. Kazanılmış büyük galibiyet ilerisi için bize umut verdi. Eurolig çok kaliteli takımların olduğu bir lig. Rakibimiz final oynayan, şampiyonluğu olan bir kulüp. Tecrübeli oyuncuları var. Organizasyon kültürü çok oturmuş sağlam bir kulüp. Eurolig tecrübesi çok fazla. Böyle bir takıma karşı kazanmış olmak bizim için eksra bir motivasyon. İleriye umutla bakmamızı sağlıyor. Biz oyunumuzu mutlaka geliştireceğiz. Bundan daha iyi olacağız” ifadelerini kullandı.  

 

 

“HAKEMLER ENTERESAN KARARLAR VERDİ”

 

Memnun hakemlerin verdiği kararlarla ilgili ise “Her iki takım içinde çok sert bir maç oldu. Ara ara iki takımında hoşuna gitmeyen kararlar verdiler. Benim söyleyeceğim çok fazla bir şey yok. Enteresan kararlar verdiler. Hakemler de oyunun bir parçası. Biz nasıl hata yapabiliyorsak onlarda yapıyor. Umut ediyorum daha az hata yapan hakemler karşımıza çıkar” dedi.

 

 

VALİ PEHLİVAN ÇBK’YI YALNIZ BIRAKMADI

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Avenida karşılaşmasında ÇBK’yı yalnız bırakmadı. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ile birlikte maçı baştan sona salonda izleyen Vali Pehlivan galibiyet sonrası oyuncuları ayakta alkışladı.

 

 

 

CUMHURBAŞKANLIĞI KUPASI SALONDA

 

Avenida karşılaşması öncesi ÇBK’nın Fenerbahçe’yi yenerek kazandığı 28. Cumhurbaşkanlığı Kupası için küçük bir gösteri düzenlendi. Büyük Kupa Servet Tazegül Spor Salonu’na getirildi. Oyuncuların isimleri anons edilerek salona davet edildi. Oyuncular alkışlar eşliğinde salona girdi. ÇBK’nın maskotu Çuko Cumhurbaşkanlığı Kupası ile birlikte seyircileri selamladı. Konfetilerin patlatıldığı selamlama sırasında büyük coşku yaşandı.