“Madalyalar, kupalar göğsümüzü kabartacak” | Güney Gazetesi Mersin

“Madalyalar, kupalar göğsümüzü kabartacak”

“Madalyalar, kupalar göğsümüzü kabartacak”


HASAN KÜÇÜK

 

Mersin’de Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün çocukları, gençleri ve her yaşta bireyi spora teşvik etmek, sporu sevdirmek ve spor branşlarını tanıtmak amacıyla ‘’2023 yılı Spor Branşları Tanıtım’’ yılı ilan etti. Bu kapsamda hayata geçirilen ’Her ay bir branş tanıtımı’’ Projesi’nin tanıtımı Mersin Cimnastik Salonunda yapıldı. Açılışa Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ve sporcular katıldı. 28. Basketbol Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupasını kazanan Çukurova Basketbol Kulübü yöneticileri ve oyuncuları da törende kupaları ile yer alarak büyük alkış aldı. Tören öncesi salon önündeki öğrencilerle voleybol oynayan Vali Ali Hamza Pehlivan daha sonra stantları gezerek sporcularla yakından ilgilendi.

 

 

“BRANŞ SPORLARINI ÖN PLANA ÇIKARMAK İSTİYORUZ”

 

Vali Ali Hamza Pehlivan törende yaptığı konuşmada gençlik ve spor hizmetlerinin ülke genelinde olduğu gibi Mersin’de de basamak basamak yukarılara tırmandığını söyledi.

Valilik himayesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinasyonunda yeni bir çalışma başlattıklarını anlatan Vali Pehlivan, “Maksadımız branş bazında yapılan sporları ön plana çıkarmak tanıtmak ve her geçen gün ilgi ve yeteneklerine göre özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin bu spor dallarına yönelmelerine teşvik etmektir. Projemizin adı her ay bir branş. Her ay bir branşın tanıtımı hedefleniyor. Bu ay itibari ile bocce sporu ile başlıyoruz.  Voleyboldan, basketbola, satrançtan tenise, yelkenden su altı sporlarına kadar birçok branşta yıl boyunca çalışmalarımız olacak. O ay içinde o branşta bütün okullarımız bütün kulüplerimiz bütün ilçelerimiz dahil olmak üzere sadece il merkezinde değil 13 ilçemizde Gençlik ve Spor il ve ilçe müdürlerimiz başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlar ve sivil toplumlar spor severlerle iş birliği ve koordinasyon halinde bu branşların tanıtımı yapılacak” şeklinde konuştu.

 

 

“MADALYA İÇİN BU DALLARA DAHA ÇOK ÖNEM VERMELİYİZ”

Gençlik ve Spor Bakanlığının yetenek tarama çalışmalarının da bulunduğunu anlatan Vali Pehlivan,

“Olimpiyatlara hazırlama, çeşitli spor branşlarında kurslarımız var. İl genelinde 55 branşta şu anda spor hizmeti veriyoruz. Yıl 12 ay olunca belli başlı 12 branşı seçtik. Bu branşlarda sporcularımız yetişecek. Müsabakalarda madalya kazanan sporcularımız bizleri gururlandırıyor.  Bu branşlarda da sporcularımız yetişecek ve katıldıkları yarışmalardan madalyalar kupalar kazanarak bizlerin göğsünü kabartacak. Ancak bu faaliyetler, mücadeleler neticesinde madalyalar, kupalar kazanılıyor. Demek ki bu dallara daha çok emek vermemiz gerekiyor” dedi.

 

 

STK VE YEREL YÖNETİMLERİ PAYDAŞ OLMAYA DAVET ETTİ”

Sporcuların teşvik edilmesinin önemine dikkat çeken Vali Pehlivan şunları söyledi; “Çocuklarımız spora teşvik edersek hem lisanslı sporcu sayımız artacak hem değişik branşlarda başarılı sporcularımız kazandıkları madalyalarla ilimizin göğsünü kabartacak ve ülkemizi uluslararası arenada gururlandıracak ve bayrağımızı gönderde dalgalandırmaya devam edecektir. Bu projedeki en önemli maksatlardan biride budur. Bu nedenle yerel yönetimleri ve sivil toplum örgütlerini paydaş olmaya davet ediyoruz”