“TİY için insanları haraca bağlamamızı beklemeyin” | Güney Gazetesi Mersin

“TİY için insanları haraca bağlamamızı beklemeyin”

Zor durumda olan TİY için nihayet komisyon kuruldu

“TİY için insanları haraca bağlamamızı beklemeyin”


HASAN KÜÇÜK

 

Maddi olarak zor günler geçiren Tarsus İdman Yurdu’nun (TİY) içinde bulunduğu krizden kurtulabilmesi için Tarsus Belediyesi öncülüğünde kurulan komisyon çalışmalara başladı.

Tarsus Belediyesi’nin Ocak ayı meclis toplantısının ikinci oturumun dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP’li meclis üyesi ve TİY eski basın sözcüsü Hakan Canan Can, takımın içinde bulunduğu duruma dikkat çekerek Kaymakam ve belediye meclis üyeleri ile bir komisyon kurularak destek olunması çağrısı yaptı. Futbolcuların gitmesi nedeniyle amatörden gelen gençlerle takımın antrenmanlara çıktığını vurgulayan  Can böyle giderse 3. Lige düşüleceği uyarısı yaptı. Can, Başkan Bozdoğan’dan TİY için yardım isteyen Can, acil toplantı talep etti.

 

BOZDAĞAN: BEN DESTEK VERİRKEN YÖNETİCİLERİN NASIL KAÇTIKLARINI BİLİYORUM

Başkan Bozdoğan ise geçmişte bu takıma destek olurken ölmüş annesine küfredildiğini ifade ederek, “Keşke ölmüş anneme küfredilirken de bu mikrofonu elinize alıp doğru olanları anlatsaydınız. Komisyon oluşturuldu. Kaymakam Bey’den de randevu talep edildi. Ben elimden gelen desteği verdiğim dönemde sizin gibi bir basın sözcüsünün ve bu takımda yöneticilik yapanların nasıl sustuklarını, kaçtıklarını çok iyi biliyorum” dedi.

 

“TİY’İ ORTADA BIRAKMIYORUZ”

Bu kentin ticaret odası, borsası, zengin iş adamları ve müteahhitleri varken Tarsus Belediyesi’nin yasal olmayan bir tek kuruşunun TİY’e gönderilemeyeceğini ifade eden Bozdoğan, “TİY’i ortada bırakmıyoruz. İçinde Ali Dinsever ve Gürbüz Günaştı’nın da bulunduğu komisyonu kurduk” diye konuştu.

 

“KİMSE BİZDEN İNSANLARI HARACA BAĞLAMAMIZI BEKLEMESİN”

 

Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP’li meclis üyesi Ali Dinsever ise “Belediyenin bütçesinden bir tek delikli kuruşu dahi yasalara ve usule aykırı olarak oraya aktarmamızı hiç kimse beklemesin. Bu kentin takımına sahip çıkmak, TİY’in bu kentte spora devam etsin istiyorsak sürdürülebilir net çözümler bulunmalı. Kaymakam Beyle istişare edip buranın dinamiklerini bir araya getirip sürdürülebilir çözüm formülü bulmamız lazım. Kimse bizden kentin esnafını, çalışanını, müteahhidini, işadamını, odasını TİY için haraca bağlamayı beklemesin. Çalışmamız devam ediyor. Kaymakamlık randevusu kabul edildikten sonra buradaki arkadaşlarla görüşeceğiz. TİY’i sahipsiz bırakmayacağız. Doğru bir sahip bulacağız” dedi.