“Ölüm kalım değil rekabet maçı” | Güney Gazetesi Mersin

“Ölüm kalım değil rekabet maçı”

“Ölüm kalım değil rekabet maçı”


HASAN KÜÇÜK

Pazartesi oynanacak Misli.com Türkiye Basketbol Ligi’nin 14. Hafta karşılaşması iki büyük takımın mücadelesine sahne olacak.  Geçen hafta OGM Ormanspor’u 6 sayı farkla yenerek yenilmezlik serisini 9 maça çıkaran ve 25 puan ile averajla liderliğini sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Basketbol Takımı (MSK) 11 maçtır yenilmeyen aynı puanlı Çağdaş Bodrumspor’a konuk  olacak. MSK bu maçın hazırlıklarını Edip Buran spor salonunda yoğun bir şekilde sürdürüyor. MSK Başantrenörü Semih Soğuksu sosyal medya üzerinden yayın yapan bir platforma yaptığı açıklamada, her iki takımında oyuncu kalitesi yüksek takımlar olduğunu ifade ederek güzel bir rekabet maçı olacağını söyledi.

 

“GÜZEL BİR REKABET MAÇI OLACAK”

O heyecanı ve zevki kendilerinin daha şimdiden hissetmeye başladıklarını anlatan Soğuksu, “Maça daha 3 gün var ama oyun hazırlıkları, oYun süreci açısından güzel bir rekabet maçı olacak. Koçlar, oyuncular, ligin iki sayı kralı olan Chrıstopher Tırrell Warren ve Tobin Bernard Carberry, uzunlar, kısalar için güzel bir rekabet maçı. Bir ölüm kalım maçı, ya tamam ya devam maçı değil. Daha 14. haftadayız. Bu köprüden daha çok sular akacak. Mağlubiyetler galibiyetler olacak. Ama şu an için bu seviye için güzel bir maç. Bizde en iyi şekilde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

“AZ HATA YAPAN DAHA İYİ KONSANTRE OLAN KAZANACAK”

Kendilerinin 9, rakipleri Bodrum’un ise 11 maçtır devam eden bir galibiyet serisinin olduğunu hatırlatan Soğuksu “Bu serilerden birisi bozulacak. Hazırlıklarınızı kazanmaya yönelik yapıyoruz. İyi bir durumdayız. Puan durumumuz iyi oyuncularımızın kendine özgüveni iyi. Bizde formdayız onlarda öyle. Az hata yapan daha çok isteyen, daha iyi konsantre olan takım kazanacak. İnşallah o takım biz oluruz. Biz kazanmak istiyoruz. Takımımızın özelliği var. Kazanmayı seven bir grubuz. İyi motive olan iyi konsantre olan takım kazanacaktır” şeklinde konuştu.

 

“MAÇIN SONUCUNU BENDE MERAK EDİYORUM”

Kendisinin de maçın sonucunu çok merak ettiğini belirten Soğuksu şunları söyledi: “Hazırlık maçı olsun, federasyon kupası maçı olsun Çağdaş Bodrumspor hariç ligdeki bütün takımlarla oynadık. O yüzden enteresan bir maç olacak.”