BU MAÇ KAÇMAZ! | Güney Gazetesi Mersin

BU MAÇ KAÇMAZ!

ÇBK, geçen hafta 28. Cumhurbaşkanlığı kupasında 6 sayı farkla yendiği Fenerbahçe ile Cumartesi günü de ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi 14. Hafta maçında karşı karşıya gelecek.

 BU MAÇ KAÇMAZ!


HASAN KÜÇÜK

 

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde ilk yarıyı 25 puan ile lider bitiren, geçen hafta Fenerbahçe Alagöz’ü yenerek 28. Cumhurbaşkanlığı kupasını ilk defa müzesine götürmesinin ardından Euroleague’de de İspanya ekibi Avenida’yı 5 sayı farkla yenen Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi’nde gözler yeniden lige çevrildi. ÇBK, sezonun ilk maçında deplasmanda 71-63 kaybederek ilk yarıda tek mağlubiyetini aldığı Fenerbahçe Alagöz Holding’i bu defa Mersin’de ağırlayacak. ÇBK 13 maçta 12 galibiyet ve 25 puan ile liderliğini korurken en yakın takipçisi olan Fenerbahçe Alagöz 11 galibiyet ve 24 puan ile 2. sırada bulunuyor. Cumartesi günü saat 16.00’da Mersin Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma Youtube/TBF TV ve Sports TV’den canlı yayınlanacak.

 

 

LİG LİDERLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ BİR MAÇ

ÇBK’nın Fenerbahçe Alagöz ile karşılaşacağı bu maç lig liderliği için büyük önem kazanıyor. ÇBK bu maçı kazanması durumunda liderliğini sürdürecek. Kaybetmesi durumunda ise averaj durumuna göre liderlik el değiştirebilecek. ÇBK’nın bu maçı kazanması için kendisini destekleyecek seyirciye ihtiyacı var. ÇBK yönetimi Mersinlileri çağrı yaparak takımlarını bu maçta yalnız bırakmamasını istedi.