İnşaat başlamadı ev fiyatları katlandı | Güney Gazetesi Mersin

İnşaat başlamadı ev fiyatları katlandı

2019 yılında Mersin’de TOKİ tarafından yapılması planlanan 2000 sosyal konut projesinde kurada adı çıkanlar aradan 4 yıl geçmesine rağmen hala evlerin yapılacağı yerin belirlenmemesinden şikayetçi. Kendilerine başvuru yaparken 1,5-2 yıl içinde evlerinin teslim edileceğinin vadedildiğini belirten hak sahipleri, ev fiyatlarının iki katına çıktığını söyleyerek seslerinin duyulmasını bekliyor.

İnşaat başlamadı ev fiyatları katlandı


ELVAN KONUK

 

TOKİ 2000 konutunda hak sahibi olarak bir araya gelerek yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi.  Mersin TOKİ 2000 Konut Hak Sahibi Olunca grubunun kurucusu Ayşe Kılınç, 2 bin ailenin 4 yıldır bekletildiğini söyleyerek yeni yapılacak olan 250 bin konut projesi ile yeni mağdurların oluşabileceğine dikkat çekti.  Aileleri ile birlikte 10 bin kişinin mağdur edildiğini vurgulayan Kılınç, yerel yönetimlerin kendilerine sahip çıkmadığını söyledi.

 

“SESİMİZİN DUYULMASINI İSTİYORUZ”

 

2019 yılında 2000 sosyal konut için hak kazanan kişiler yaşadıkları mağduriyeti anlatarak seslerinin duyulmasını istedi.

Toroslar’ın Değirmendere köyünde oturduğunu söyleyen Mustafa Ulan, “Köyde yaşıyorum, Mersin’de bir evimiz olsun istedik. 2019’da yazıldık, kurada çıktık. Bize 3 yılda yapacaklarını söylemişlerdi, ancak 4’üncü yıla geçtik henüz yerimiz belli olmadı. İster istemez insan etkileniyor, acaba halimiz ne olacak? Vermeyecekler mi? Garibanız diye bizimle ilgilenmiyorlar mı diye düşünüyoruz. Ama umudumuzu kesmedik bekliyoruz” dedi.

Ev fiyatlarının geçen yıllar boyunca katlandığını ifade eden Ayşe Havutlu, “2019’dan bu yana TOKİ’yi bekliyoruz, mağduruz. İçimiz çok dolu gerçekten, her şey iki üç katı zamlandı. İnşallah bir adım atılır, sesimizin duyulmasını istiyoruz. Çavak kurtarmış durumda ama Bozön’de durum belli değil. Vahap Başkanımız sesimizi duysun” diye konuştu.

2019 yılından bu yana herhangi bir ilerleme olmadığını dile getiren Fatma Kavak, 2019’da TOKİ’ye katıldık. Hak sahibi olduk. O günden bugüne bekliyoruz. Evlerimizin teslim edilmesini istiyoruz. Şuan Bozön Çavak’a yapılacak diyorlar ama net bir şey belli değil. Kiradayım ve kiralar çok yüksek ödemede zorlanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

“ÖDEYECEĞİMİZ EVLER İKİ KATINA ÇIKTI”

 

Seslerini duyurmak için geldiklerini belirten Ayşe Konyak ise “Mezitli’de yaşıyorum. 2019’da TOKİ kuralarına katıldık ve kazandık. O zamandan beri bekliyoruz bir hareket yok. Ödeyeceğimiz evler iki katına çıktı. Kirada oturuyoruz, emekliyiz. Nasıl ödeyeceğimizi bilmiyoruz. 1,5 2 yılda yapılmasını beklerken şu an ne zaman ve nereye yapılacağını hala bilmiyoruz. Açık bir bilgi verilmiyor bizlere. Sesimizi duyurmak için geldik” dedi.

Kendisinin de bir TOKİ mağduru olduğunu ifade eden Nursel Karaboğa, “2000 konut ailesinin bir üyesiyim. Kirada oturuyorum. TOKİ çıktığında dediler ki 1 sene içinde sizlere teslim edilecek evleriniz. Biz de ev sahiplerimizle ona göre görüştük. Kontrat yaptık 1 sene ama 1 sene 2 sene oldu, 3 sene oldu. Yeni TOKİ başvuruları başladı ve ben o zamanlar 20 bin lira verecekken ödemeye şuan 80 bin-100 bin lira oldu. Benim o zamanlar alacağım ev 200 bin civarı iken şuan 800 bin- 1 milyon lira oldu. Şuan nasıl ödeyeceğimizi düşünüyorum. Evde tek kişi çalışıyor, yetişemiyoruz. Artık bize yol açılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.