Mehmet Dutar güven tazeledi | Güney Gazetesi Mersin

Mehmet Dutar güven tazeledi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sergi ve Kongre Sarayında, İYİ Parti Mersin 3. Olağan Kongresi düzenlendi. Yapılan kongrede İYİ Parti Mersin İl Başkanlığı adaylığına mevcut Başkan Mehmet Dutar, Fatih Ünal ve İlksen Sorguç Dinçer yarıştı. 3. Olağan Kongre sonucunda beyaz listede il başkanlığı için yarışan Mehmet Dutar 423 oy ile güven tazeledi.

Mehmet Dutar güven tazeledi


MAYSA DERYAYEVA

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongreye Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, İYİ Parti GİK üyesi Burhanettin Kocamaz ve çok sayıda partili katıldı. 

İYİ Parti Mersin İl Başkanlığına adaylığını sunan İlksen Sorguç Dinçer, Mersin’de İYİ Parti kuruluş aşamasında yer aldığını belirtti.

 

DİNÇER: “SİYASİ GEÇMİŞİ OLAN KADIN SİYASETÇİ YAKIŞIR”

 

İYİ Parti’nin güçlenmesi, büyümesi için çalışmalar yapacağını ifade eden Dinçer, “İYİ Parti Mersin 3. Olağan Kongresinde, siyasi geçmişim ve siyasi deneyimlerimle İl başkan adayı olarak il delegelerimizin karşısına çıkıyorum. Partimizin daha çok güçlenmesi, büyümesi, birlik ve beraberlik içinde yolumuza devam etmek için sayın il delegelerimizden oy istiyorum. Mersin’e siyasi tecrübesi olan bir kadın il başkanı yakışır” dedi.

 

 

ÜNAL: “PARTİ İÇİ DEMOKRASİYİ DOĞRU İŞLETECEĞİM”

 

İYİ Parti Mersin İl Başkanlığına yarışan Fatih Ünal ise, yetkiyi aldığında parti içi demokrasiyi sağlayacağına ve tüm partililere sahip çıkacağını söyledi.

Ünal, “Saygıdeğer delegelerim bugün burada vereceğiniz her bir oy sadece şahsınızı ilgilendirmiyor, İYİ Partiye gönül vermiş partinin kuruluşundan bu yana bedel ödemiş, alın teri dökmüş, zamanından ailesinden kesesinden fedakârlık yapan her vatandaşımızın vebaliyle ve sorumluluğu ile tercih bulanacaksınız. Umut ediyorum ki en doğru kararı vereceksiniz. Asla yalan söylemeyeceğim, hamaset yapmayacağım kimsenin umutları ve hayalleri ile oynamayacağım. Bana yetkiyi verdiğiniz zamanda kırgınlıkları, dargınlıkları, küskünlükleri bitireceğime, parti içi demokrasiyi sonuna kadar işleteceğime, İYİ Partinin kuruluşundan bugüne kadar emeğe geçen tüm partililerimize sahip çıkacağıma söz veriyorum” diye konuştu.

 

DUTAR: “MERSİNİMİZİ YAŞADIĞI NASİPSİZLİKTEN KURTARMALIYIZ”

 

 İYİ Parti Mersin İl Başkanlığına adaylığını tekrar belirten mevcut Başkan Mehmet Dutar ise Mersin’de parti kuruluşunda birçok engelle karşı karşıya kalındığını belirtti.

Dutar, “Artık gittiğimiz yerlerde çaldığımız kapılarda İyi Partinin iktidar yürüyüşünün nabzını duyuyoruz. Artık güzel Mersin'imiz yaşadığı nasipsizlikten kurtulmalıdır. Yediveren toprağı, bütün iklimlerin yatağı havası, güneşi, denizi, yaylası, limanı, sanayisi ve mümbit toprağı ile üzerindeki bu nasipsizliği atacağı İyi Partinin hizmet elini beklemektedir. Çünkü Mersin'imiz maalesef iktidarlardan ve onun nimetinden hakkıyla hiç nasiplenmemiştir” ifadelerini kullandı.

3. Olağan Kongre sonucunda toplam 636 oy kullanıldı. Beyaz listede yarışan mevcut Başkan Mehmet Dutar 423 oy alırken, sarı listede yarışan Fatih Ünal 207 oy, İlksen Sorguç Dinçer ise 6 oy aldı.

Yapılan il başkanlığı seçimi sonucunda İYİ Parti Mersin İl Başkanlığı görevine tekrardan Mehmet Dutar getirildi.