Milletvekili Başarır’dan fezleke tepkisi | Güney Gazetesi Mersin

Milletvekili Başarır’dan fezleke tepkisi

Dokunulmazlığının kaldırılması için meclise fezleke verilen CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’dan fezleke tepkisi geldi. MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in zanlılarıyla bağlantısı olduğunu iddia eden Başarır, “Zanlıların resmi Olcay Kılavuz ve Süleyman Soylu ile çıkıyor. Ama Olcay Kılavuz’a fezleke yok, Ali Mahir Başarır’a var” dedi.

Milletvekili Başarır’dan fezleke tepkisi


 

 

ELVAN KONUK

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Sinan Ateş zanlıları ile bağlantılı olduğunu iddia etti. Olayla ilgili gözaltına alınan bazı isimlerin Olcay Kılavuz'un evinden çıktığını dile getiren Başarır, Süleyman Soylu ile fotoğrafları olanlar da olduğunu söyledi. Başarır, “Dokunulmazlık fezlekesi meclise geliyor. Hangi zamanda geliyor biliyor musunuz? Bir doçent gencecik bir baba Türkiye’nin gözü önünde öldürülüyor. Tutuklamalar oluyor. Bu işin faillerinden birisi öncesinde ve sonrasında Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde çıkıyor. İki özel harekât polisi de tutuklanıyor. Bunların da resmi Olcay Kılavuz ve Süleyman Soylu ile çıkıyor. Ama Olcay Kılavuz’a fezleke yok, Ali Mahir Başarır’a var” ifadelerini kullandı.

 

“YARIN O ELLER YARGILANACAK, SÖZ VERİYORUM”

 

Komisyonda fezlekenin niteliksiz bir çoğunluk tarafından geçtiğini dile getiren Başarır, 11 Ocak Çarşamba günü yapılacak olan görüşmeden söz etti. Başarır, “Birileri evet diyecek, birileri hayır diyecek. Mesela kim evet diyecek? 5 milyon dolarlık rüşvet sözleşmesi yapmış Erzincan Milletvekili benim dokunulmazlığımın kaldırılması için el kaldıracak. 180 milyon dolarlık kirli servet yapan Zehra Taşkesenlioğlu el kaldıracak. 10 bin dolar mafyadan rüşvet alan o belli değil, aralarından bir tanesi o el kaldıracak. Yahu bilmiyorlar, yarınlarda o eller yargılanacak. Söz veriyorum” diye konuştu.

 

“SABIR TAŞI OLSA MECLİSTE ÇATLIYOR”

 

Kendisinin sert muhalefet yaptığıyla ilgili eleştiriler hakkında da konuşan Başarır, “Biz çok mutluyuz. Şükürler olsun yolsuzlukla, hırsızlıkla, ırzi bir durumla, cinayetle, gemilerle, saatlerle, ayakkabı kutularıyla karşınıza gelmedik. Biz sizin yüzünüzü hiç aşağıya eğdirmedik. Bu ülkede çok kişi bedel ödedi. Yargıya anlattım, işte bir de meclis var. Denetimsiz bir meclis yürütmeden Cumhurbaşkanından talimatla yasa yapan bir parlamento var. Niye sinirleniyorsunuz, niye sert muhalefet yapıyorsunuz diyorlar. Sabır taşı olsa mecliste çatlıyor. Dayanamıyorsunuz. Yolsuzluğu soruyoruz, rüşvet sözleşmesini soruyoruz, 180 milyon doları soruyoruz, beşli çeteyi soruyoruz. Soruyoruz kapalı, çünkü onların derdi bu ülkeyi yönetmek değil, saraya Recep Tayyip Erdoğan’a değnek olmak, ses olmak, hizmet vermek” şeklinde konuştu.

 

 

LÜTFÜ TÜRKKAN VE ALİ MAHİR BAŞARIR'IN FEZLEKELERİ KOMİSYONDA

 

İYİ Partili Lütfü Türkkan ile CHP'li Ali Mahir Başarır'ın dokunulmazlık fezlekeleri komisyon gündemine alındı. Türkkan'ın şehit yakınına hakaret ettiği, Başarır'ın da mahkeme heyetine hakaret ettiği iddiasıyla dosya hazırlanmıştı

Karma Komisyon 2 milletvekiline ait dokunulmazlık dosyasını gündeminde aldı.

11 Ocak Çarşamba günü toplanacak komisyon İYİ Partili Lütfü Türkkan ile CHP'li Ali Mahir Başarır'ın fezlekelerini görüşecek.

Normal şartlarda dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin fezlekeler dönem sonuna bırakılıyordu. Ancak bu durum sadece HDP'liler için bozuluyordu. Türkkan ve Başarır için komisyonun gündem yapması, iki milletvekilinin de dokunulmazlığının kaldırılacağı şeklinde yorumlandı.

MECLİS’TE 11 VEKİL ORTAK METİNLE FEZLEKEYE TEPKİ GÖSTERDİ

 

Meclis’te milletvekilleri hakkında 1760 fezleke varken, bunların 194’ü de hakaret içerirken, aralarından bu iki dosyanın çekilmesi muhalefetin tepkisini çekti. 11 CHP’li Milletvekili Meclis Genel Kurulu’nda ayrı ayrı söz alarak ama ortak bir metni okuyarak bu duruma tepki gösterdi. CHP’li Ali Fazıl Kasap, Süleyman Bülbül, Necati Tığlı, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Özkan Yalım, Okan Gaytancıoğlu, Ömer Fethi Gürer, Ahmet Kaya, İsmail Atakan Ünver, Abdurrahman Tutdere ve Erkan Aydın milletvekillerine verilen bir dakikalık konuşma süresinde, “Tükenmişlik içinde bir iktidar var. Siyasi mühendislik peşindeler. Seçim sürecini yargı vesayetiyle götürmek istiyorlar. 1600-1700 dokunulmazlık dosyasından sadece 2’si cımbızlanıyor ve seçime giderken AKP’ye gündem malzemesi oluşturulmaya çalışılıyor. Milletin iradesini çalmak için her yola başvuruyorlar…” ifadelerini içeren aynı metni okudu.