MSK’da büyük üzüntü | Güney Gazetesi Mersin

MSK’da büyük üzüntü

MSK’da büyük üzüntü


HASAN KÜÇÜK

 

Misli.com Türkiye Basketbol Ligi’nin 14. Hafta karşılaşmasında 7 sayı farkla yenildiği Çağdaş Bodrumspor’a liderliği kaptıran  Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Basketbol Takımı’nda (MSK) büyük üzüntü yaşanıyor. MSK Başantrenör Semih Soğuksu iyi mücadele etmelerine rağmen bazı detaylara dikkat edemediklerini söyledi.

Pazartesi günü Bodrum Spor Salonunda oynanan Misli.com Türkiye Basketbol Ligi’nin 14. Hafta karşılaşması zirve mücadelesine sahne olmuştu. 9 maçtık kaybetmeyen ve 5 haftadır liderlik koltuğunda oturan MSK, Çağdaş Bodrumspor’a 72-65 yenilerek bu sezon 2. mağlubiyetini almıştı.  

İlk periyodu 17- 19 önde kapatmasına rağmen devreye 39-35 yenik giren MSK etkili olamadığı 3. çeyreğe de 58-47 geride girdi. Son çeyrekte 15 sayı geri düşmesine rağmen 2’ye düşürdüğü farkı koruyamayan MSK maçtan 7 sayı farkla mağlup ayrıldı. 26 puanda kalan MSK , 27 puana ulaşan Çağdaş Bodrumspor’a liderlik koltuğunu devretti. MSK’da 9 hafta sonra gelen mağlubiyet büyük üzüntüye neden oldu.

 

 

 

“KONSANTRASYONUMUZ BİRAZ DÜŞÜKTÜ”

 

MSK Başantrenörü Semih Soğuksu maç sonu yaptığı değerlendirmede iyi mücadele eden Bodrumspor’u tebrik etti. Kendilerinin de iyi mücadele ettiği ancak bazı detaylara dikkat edemediklerini ifade eden Soğuksu “Konsantrasyonumuz biraz düşüktü. Şut yüzdelerimiz bu maç maalesef istediğimiz gibi değildi. Bu tarz maçlarda isabet oranının biraz yüksek olması lazım” dedi.

Bu maçtaki eksikleri fark etmenin haftaya Gemlik maçında kendilerine fayda sağlayacağını vurgulayan Soğuksu şunları söyledi: “Lig devam ediyor ve daha 16 hafta var. Konsantrasyonumuzu sağlayıp kazanmaya devam edeceğiz.”

 

 

KEREM BİREYSEL ANTRENMANLARA BAŞLADI

 

Apandisit ameliyatı olduğu için bir süredir parkeden uzak kalan MSK’lı oyuncu Kerem Aydan Özel’den sevindirici haber geldi. Bireysel çalışmalara başlayan Özel’in ikinci yarı başı itibari ile hazır olması başlamadı. Geçtiğimiz günlerde başarılı oyuncunun sağlık durumu ile ilgili bilgi veren Başantenör Semih Soğuksu “Kerem apandisit ameliyatı oldu. Bir belirtisi yoktu. Bir gün antrenmandan çıktıktan sonra kötüleşti. Hastaneye götürdük sabaha karşı ameliyat oldu. Ameliyatının üzerinden 2 haftadan fazla bir süre geçti. Bireysel antrenmanlara başladı. Takım antrenmanlarına başlamadı. İkinci yarının başı itibari yüzde 100 hazır olur” dedi.