“Sopron’dan korkmuyoruz” | Güney Gazetesi Mersin

“Sopron’dan korkmuyoruz”

Eurolig’de Avenida’yı 5 sayı farkla yenerek 2. sıraya yükselen Mersin Yenişehir Belediyesi ÇBK Perşembe günü Macaristan ekibi lider Sopron’un konuğu olacak

“Sopron’dan korkmuyoruz”


HASAN KÜÇÜK

Geçen hafta Eurolig’da Avenida’yı 85-80 yenerek 2. sıraya yükselmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı kupasında saf dışı bıraktığı Fenerbahçe’yi Süper Lig’de de mağlup ederek liderliğini sürdüren Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi’nde güzler yeniden Avrupa’ya çevrildi. ÇBK, Mersin’de oynanan ilk maçta 50-75 mağlup olduğu Macaristan ekibi Sopron Basket ile bu defa Euroleague Women 9. haftasında Perşembe günü karşı karşıya gelecek. 8 maçta 5 galibiyet ve 13 puan ile 2. sıraya yerleşen ÇBK, 6 galibiyet ve 14 puan ile lider olan Sopron Basket’i yenerek büyük avantaj yakalamak istiyor. Antrenör Aydın Uğuz yönetiminde Sopron maçının hazırlıklarını tamamlayan ÇBK’lı oyuncular Çarşamba günü Macaristan’a giderek maç saatini bekleyecek.

 

 

“FENERBAHÇE’Yİ YENDİĞİMİZ İÇİN ÇOK MUTLUYUM”

Antrenör Aydın Uğuz, Güney Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, hafta sonu şampiyonluk kazandırdığı eski takımı Fenerbahçe’yi yendikleri için çok mutlu olduklarını söyledi.

Mersin’e gelir gelmez direk Fenerbahçe maçına çıktığını ifade eden Uğuz, “Fenerbahçe maçı için benim yönetimimde antrenman yapma şansımız olmadı. Oyuncuları ve rakibi tanıyordum. İyi bir maç yönettik ve kazandık” dedi.

“SOPRON’UN LİDER OLMASI BİZİ KORKUTMUYOR”

Fenerbahçe gibi Sopron’un da Eurolig kupasına talip bir takım olduğunu vurgulayan Uğuz, “ÇBK’nın Süper lig ve Eurolig’de en iyi takım olduğunu düşünüyorum. Türk veya yabancı oyuncular olsun güzel bir kadromuz var. Sopron’da kuvvetli bir takım. Macaristan’a kazanmak için gidiyoruz. Biz onlardan daha iyi takımız. Onların lider olması bizi korkutmuyor. Hayatım boyunca hiçbir takıma korkarak gitmedim. Oyuncularımda öyle. Çekincemiz yok. Takımıma güveniyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

“BURADA DÖRT DÖRTLÜK BİR ORGANİZASYON VAR”

Mersin’de ÇBK gibi çok güzel bir basketbol organizasyonunun bulunduğunu vurgulayan Uğuz, “Burada teknik ekip, idari kadro ve bütün personel olarak dürt dörtlük bir organizasyon var.   Bu organizasyonun değerini bilmek lazım. Buda kazanma ile oluyor” diye konuştu.