Gazeteciler baloda buluştu | Güney Gazetesi Mersin

Gazeteciler baloda buluştu

Mersin Gazeteciler Cemiyeti tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Divan Oteli’nde balo düzenlendi. Baloya Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ve basın mensupları katıldı.

Gazeteciler baloda buluştu


HASAN KÜÇÜK

Sinevizyon gösterisi ve Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe’nin açılış konuşmasının ardından söz alan Vali Ali Hamza Pehlivan “Bugün, günümüze basın mensuplarımızla birlikte başladık ve günün sonunda da yine birlikteyiz. Sabah kahvaltı programının akabinde 2022 yılı değerlendirme toplantımızı gerçekleştirdik. Her yıl yaptığımız gibi, basın toplantısı yapmak suretiyle, bir önceki yılın kamu yatırımları ve hizmetlerini; kamu birimlerimizin yıl boyunca gerçekleştirdikleri çalışmaları A'dan Z'ye basın ile paylaşmak adına siz değerli basın mensuplarımızla bir araya geldik” dedi.

İnsanların çevresinde olup bitenleri basın mensupları sayesinde öğrendiğini ifade eden Vali Pehlivan, “Basın mensupları bu görevi yaparken meslek etiği içerisinde, evrensel prensipler doğrultusunda aydınlatıcı bir anlayışla bu vazifeleri yerine getiriyor.  Ülkemizde de dünyada da binlerce kişi basın sektöründe çalışıyor” şeklinde konuştu.

“BASIN MENSUPLARI İLE HEP TEMAS HALİNDEYİZ”

Mülki idare amiri olarak çalışmaya başladığı günden bugüne görevleri gereği basın mensuplarımızla hep temas halinde olduklarını anlatan Vali Pehlivan şöyle devam etti: “Biliyoruz ki sizlerin de amacı Mersinimize değer katmak. Mersinimizin yıldızını giderek daha da parlatmak. Bizim de gayemiz, devletimizin, hükümetimizin yatırım programları çerçevesinde, yapılan hizmetleri, imkanları, yatırımları, teşvikleri vatandaşlarımıza buluşturmak ve onların yaşam standardını ve konforunu her geçen gün daha da arttırmaktır.  Bu çalışmalarımız devam ederken sizlerle de zaman zaman yollarımız kesişmektedir. Ben bu geceyi düzenleyen, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bugün ve her gün, birlik ve beraberlik duyguları içerisinde bu mesleğe olan gönül bağınızın daim olmasını, emeğinizin karşılığını bulduğu güzel günlerde başarılı hizmetlerimizin artarak devam etmesini diliyorum”

Programda Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe tarafından Vali Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ve Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a vermiş olduğu desteklerden dolayı plaket verildi. Program mesleğe uzun yıllar emek vermiş basın mensuplarına plaket verilmesi ve pasta kesilmesi ile sona erdi.