TİY’de kayyum endişesi | Güney Gazetesi Mersin

TİY’de kayyum endişesi

TİY yönetimi Perşembe günü akşama kadar 4 milyon lira para bulup transfer tahtasını açtıramazsa kulübün anahtarını Tarsus Kaymakamı’na teslim edecek

TİY’de kayyum endişesi


HASAN KÜÇÜK

Maddi olarak zor günler geçiren Tarsus İdman Yurdu Kulüp Başkanı Cem Kavalcı transfer tahtasının açılması için 4 milyon lira para gerektiğini ifade ederek “Para bulunup transfer tahtası açılmazsa kulübün anahtarını Cuma günü Kaymakam’a teslim edeceğiz” dedi.

13 Aralık’ta yapılan olağanüstü kongrede TİY başkanlığına seçilen Murat Gül’ün istifasının ardından bu göreve getirilen Cem Kavalcı, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte kulüp tesislerinde bir basın toplantısı düzenledi. TİY’i çok kötü günler beklediğini ve kulübün kapatılma derecesine geldiğini anlatan Kavalcı, siyasi partilerle görüşmek istediklerini ancak İYİ Parti yönetimi dışında diğerlerinin çeşitli mazeretler üreterek görüşmek istemediğini söyledi.

 

“PERŞEMBE GÜNÜNE KADAR  4 MİLYON ÖDENMESİ LAZIM”

Kaçmanın çözüm olmayacağını bilerek göreve talip olduklarını ve bir yol haritası çizerek TİY’i nasıl kurtarırız diye düşündüklerini anlatan Kavalcı “Perşembe günü 4 milyon borcu ödeyip transfer tahtasını açıp oyuncularla sözleşme imzalamak istiyoruz. Gelecek sene transfer tahtası kapalı olsa bile bu oyuncularla devam edebiliriz. Ama biz bir yardım göremedik. Perşembe gününe kadar bu para bulunarak transfer tahtasının açılması lazım” dedi.

Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’a bizzat mesaj atarak durumu izah ettiğini anlatan Kavalcı, “Tesislerin 200 bin TL ödenmemiz elektrik borcu var. Her gün Toroslar EDAŞ ekipleri kesmeye geliyor. Doğalgaz borcunu yönetim olarak biz yatırdık. Ufak tefek aidatlar vardı biz karşıladık. Aylardır maaş alamayan personeller var. Ceplerinde ekmek alacak paraları yok. Bize burada sorumluluk verdiler ama bizden önce burasının çivisi çıkmış. Her şey sarpa sarmış” diye konuştu.

 

BOZDOĞAN VE KIRBIYIK’A ÇAĞRI YAPTI

TİY’in eski Başkan Şahin Kırbıyık ve Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’a kendi dönemlerindeki borçları temizlemeleri için açık çağrı yapan Kavalcı, “Gelsinler kendi dönemlerinin borçlarını temizlesinler. Biz İdman Yurdu yönetimine devam edelim. Öz kaynaklarımızı sağlayalım” ifadelerini kullandı.  

Kentte Tarsus İdman Yurdu’na karşı bir güven problemi olduğunu anlatan Kavalcı, “Kimi arasak para nereye gidecek diyor. Bizim uzun vadede planlarımız var ama bekleyecek zamanımız yok” diye konuştu.

 

 

“BİR ADIM İLERLEYEMEDİK”

Siyaset üstü olan TİY için taşın altına gövdelerini koyduklarını ama bir adım ilerleyemediklerini vurgulayan Kavalcı şunları söyledi: “Yönetim olarak kararlıyız. Kulübü artık kimseye teslim etmeyeceğiz. Kesinlikle kongre kararı almayacağız. Perşembe gününe kadar transfer tahtası açılmazsa kulübün anahtarını şehrin mülki amiri olan Kaymakam Bey’e teslim edeceğiz.”

Hafta sonu evlerinde oynayacakları Anagold 24Erzincanspor maçını çıkılıp çıkılmaması konusunda tereddütler bulunduğunu vurgulayan Kavalcı, “Güvenlik şirketinin parası ödenmemiş. Para ödenmediği için şirket görevli vermem diyor. Bu nedenle maçın oynanıp oynanmaması konusunda sıkıntı var” dedi.