“Kaldırmazsanız alçaksınız” | Güney Gazetesi Mersin

“Kaldırmazsanız alçaksınız”

Meclis Anayasa Adalet Karma Komisyonu, Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın dokunulmazlığın kaldırılması istemiyle süreç başlatıldı. CHP Mersin İl Teşkilatı, Ali Mahir Başarır’ın yanında olduklarını belirterek, basın açıklaması düzenledi. Çok sayıda partilinin katıldığı basın açıklamasında konuşan Ali Mahir Başarır, “Dokunulmazlığımı kaldırın, kaldırmazsanız alçaksınız” dedi.

“Kaldırmazsanız alçaksınız”


MAYSA DERYAYEVA

 

 Cumhuriyet Halk Partisi Mersin il Başkanlığı önünde yapılan basın açıklamasına CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, CHP Mersin Milletvekilleri Alpay Antmen, Cengiz Gökçel, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, STK üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, konuşmasının başında Suriye'nin Elbab kentinde Fırat Kalkanı Operasyonda şehit olan tankçı Uzman Çavuş Selçuk Kurt rahmet ailesine baş sağlığı diledi.

 

“BİZ HALKIN MİLLETVEKİLİ OLDUK”

 

Başarır, “Evet birileri dokunulmazlığımı kaldıracakmış, mecliste söylediğim cümle ile başlamak istiyorum; kaldırmazsanız namertsiniz, alçaksınız. Sizden korkanlara yazıklar osun. Biz korkmuyoruz çünkü biz namusumuz ile yaşadık. Bakın yanımda kim var? 80 yıldır emeği ile yaşamış bizi büyütmüş, tek bir haram lokma yedirmemiş babam var babam. Abdullah Başarır. Babam ile ben buradan 100 metre ilerde oturuyoruz. Bu baba ne bana telefon açıp oğlum paraları sıfırladın mı? diye sordu nede ben sordum ve soracağım. Şükürler olsun ne 5 milyon dolarlık rüşvet sözleşmesi yapan milletvekili olduk nede 180 milyon dolarlık eşimizle kirli bir servet edinip bunu paylaşamaz duruma geldik. Bizim evimizden ayakkabı kutuları çıkmadı. Biz elimize 5 milyonluk saat takan milletvekillerinden de olmadık. Biz gencecik çocukları öldürenleri evimizde de saklamadık” dedi.

 

 

 

“BANA DOKUNULMAZLIĞI SARAY CUNTASI VERMEDİ”

 

Önümüzdeki seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidarı kazanacaklarını söyleyen Başarır, tüm zorbalıklara, haksızlıklar ve hukuksuzluğa son vereceklerini ifade etti.

Dokunulmazlığı halk tarafından verildiğini vurgulayan Başarır, “Ey saray! Ey sarayın başındaki adam! Benim dokunulmazlığımı kaldıracakmışsın, kaldır! Kaladır! Hemen kaldır!  Hemen kaldır ki dünya senin nasıl bir insan olduğunu görsün. Kaldırsın! Tutuklasın! Benim bir eşim 2 de kızım var ben aranızda olmayabilirim bu seçimlerde ama eşim Semra, kızlarım Simla Deniz, Simay Ada sizlerle sokak sokak bu seçimlerde beraber olur, arkadaşlarım olur, il başkanlarım olur, ilçe başkanlarım olur. Biz kazanacağız, halk kazanacak, ülke ışıl ışıl olacak. Türkiye nefes alacak nefes, biz kurtulmak istiyoruz bu zorbalardan, biz kurtulmak istiyoruz bu hukuksuzlardan, biz artık yaşamak istiyoruz. 13,5 milyon şüpheli var Türkiye’de. 100 binlerce insan ceza evinde, insanlar evine ekmek alamayacak durumda ne ile uğraşıyoruz, dokunulmazlıklar ile, İstanbul’u alacağım diyor milletvekillerini alacağım diyor. Bilmiyor o bizi alsa dahi aldığını sanar. Çünkü bana dokunulmazlığı saray cuntası vermedi, Mersin halkı verdi” diye konuştu.

 

 

 

“ÇALMADIK, ÇALDIRMADIK”

 

CHP belediye başkanları ve milletvekilleri olarak halkın parasını çalmadıklarını söyleyen Başarır, “Benim sorumluluğum saraya değil, zorbalara değil. Halka ve hakka. Şükürler olsun alnımız açık, başımız dik. Biz namusumuzla yaşadık. Çalmadık, çaldırmadık. Aynı şekilde belediye başkanlarımız çalmadı, çalmadı, vakıflara para aktarmadı. Seçilmişlerle uğraşanlar yeri ve zamanı geldiğinde halka hesap vermiştir” şeklinde konuştu.

 

“BİZ GÜCÜMÜZÜ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’TEN ALIYORUZ”

 

Önümüzdeki seçimlerde Mersin’den toplam yedi milletvekili çıkaracaklarını ifade eden Başarır, “Ne olacak? Ben olacağı söyleyeyim. 6 milletvekili bekliyorduk Mersin’den. En az 7 milletvekili çıkaracağız. Benim dokunulmazlığımın kaldırılması için Saray’a giden Bahçeli. Sen kaç milletvekili çıkaracaksın Mersin’den? Sen benim dokunulmazlığımla uğraşma. Ben tertemiz insanım. Ben insanlar yaşasın diye mücadele veriyorum. Sen insanlar ölsün diye vekillik yapan Mersin milletvekiline bak. 4 ay kaldı. Onu bu tarih, bu yargı, bu ülke, Sinan’ın evlatları yargılayacak, kimsenin şüphesi olmasın. Zeynep Gül Yılmaz, o da Saray’a yağcılık yapıyor. Türk polisine şerefsiz diyen Zeynep Gül Yılmaz benim dokunulmazlığım için el kaldırıyor. Yazıklar olsun.  Türkiye’ye demokrasi geliyor, eşitlik geliyor, özgürlük geliyor. Bu uğurda bizler hiç önemli değiliz. Bizler yürekliyiz. Gücümüzü 68’lerden alıyoruz. Gücümüzü Denizlerden alıyoruz, Yusuflardan alıyoruz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten alıyoruz” dedi.