Üreticiler ‘Akdoğan’la yola devam’ dedi | Güney Gazetesi Mersin

Üreticiler ‘Akdoğan’la yola devam’ dedi

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği geçtiğimiz hafta sonu seçime gitti.  İki adayın yarıştığı seçimlerde üreticilerin oylarının yüzde 90’ını alan mevcut Başkan Mehmet Akdoğan, güven tazeledi.

Üreticiler ‘Akdoğan’la yola devam’ dedi


ELVAN KONUK 

 

4’üncü dönem için adaylığını koyan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan, hayvan yetiştiricilerinden Muhammet Şahin ile geçtiğimiz haftasonu birlik başkanlığı için yarıştı. Üreticilerden 1921 oy alan Akdoğan, seçimleri açık ara fark ile kazandı.

Yörük kültürünün temsil etmekten gurur duyduklarını söyleyen Başkan Akdoğan, “Hepimiz bir birliğiz sonuçta. Hepinize katılıp bize destek verdiğiniz için şükranlarımı arz ediyorum. Biliyorsunuz biz her zaman her bir üreticinin derdi için gece gündüz çalışıyoruz. Çalışmaya da gayret ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de bize destek olan olmayan tüm arkadaşlarımızla birlikte birliğimizin çıtasını yukarıya doğru çıkarmaya çalışacağız. Rabbim kardeşliğimizi daim eylesin. Bize destek verdiğiniz için teşekkür ediyorum. 4’üncü döneme giriyoruz. Bundan sonra yükümüz daha da ağırlaşıyoruz. Seçim sonuçlarının farkının daha açık olması bizi şımartmayacak. Daha önceki dönem aday olmamıştı. Yine aynı şevkle, aynı azimle çalışacağız. Mersin Yörük coğrafyasının olduğu bir coğrafya. Yörük Kültürünün son neslini yaşatanların temsilcisi olarak bu gururu yaşıyoruz. Çünkü küçükbaş hayvancılık bu ülkenin olmazsa olmazı. O nedenle yaptığımız iş çok kutsal” diye konuştu.

 

 

 

TEHDİT İDDİASI

 

Akdoğan, Toprak Mahsulleri Ofisinin sübvanse ederek Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne tahsis ettiği 16 bin 273 ton arpayı 3 bin 272 üreticiye dağıtmıştı. Başkan adayı Muhammet Şahin ve bazı üyeler ise 50 kilo olarak gönderilen çuvalların gramajının eksik olduğunu iddia etmişti. Şahin’in diğer bir iddiası ise Mehmet Akdoğan tarafından tehdit edildiği ve seçime katılmasının engelleneceği yönündeydi. Bunun için valiliğe dilekçe yazan Şahin’in iddialarını Akdoğan seçim günü yalanladı.