Süper Amatör’de yeni liderler Yörükspor ve Camspor | Güney Gazetesi Mersin

Süper Amatör’de yeni liderler Yörükspor ve Camspor

Mersin Süper Amatör lig A Gurubunda Akdeniz Belediyespor’u 2-0 yenen Mersin Camspor, B Gurubunda ise Çukurova Birlikspor’u 5-0 yenen Erdemli Yörükspor liderliğe yükseldi.

Süper Amatör’de yeni liderler Yörükspor ve Camspor


HASAN KÜÇÜK

Mersin Süper Amatör Lig’de sezonun bitmesine sayılı haftalar kala play-off potasına girmek isteyen takımlar ve kümede kalmak isteyen ekiplerin zorlu mücadelesine sahne oldu.  39 puan ile haftaya lider olarak giren Mezitli 33 Spor 4. sırada bulunan ve play-off’un iddialı ekiplerinden Silifke İdman Yurdu ile 1-1 berabere kaldı. Bu beraberlik ile Mezitli 33 Spor 2. Sıraya geriledi.

 

A GRUBUNDA MERSİN CAMSPOR LİDERLİĞE YÜKSELDİ

 

2. Sırada bulunan Mersin Camspor ise 3. sıradaki Akdeniz Belediyespor’u 2-0 mağlup ederek puanını 41’e çıkararak liderliğe yükseldi. Akdeniz Belediyespor ise 35 puanda kalarak 3. sıradaki yerini korudu. Gurubunun en sonunda yer alan ve düşmesine kesin gözüyle bakılan Tarsus Belediyespor ise son haftalarda aldığı galibiyetlerle ligde kalma umudunu sürdüren İdman Yurdu 1925 Spor ile 2-2 berabere kaldı. Bu beraberlik ile son sırada bulunan Tarsus Belediyesi puanını 7’ye 9. Sıradaki İdman Yurdu 1925 ise 15’e yükseltti.

 

 

KAVAYİ MİLLİYE KÜMEDE KALMAK İÇİN AVANTAJ YAKALADI

 

Yine kümede kalma mücadelesi veren Kuvayi Milliyespor ise Toroslar Belediyespor’u gol yağmuruna tutarak 6-2 yendi. Puanını 17’ye çıkaran Kuvayi Milliyespor 7. sıraya yükselerek kümede kalmak için büyük avantaj yakaladı. Karacailyas Veteranlarspor ise Mersin Yolspor’a 1-2 yenilerek 8. sıraya geriledi ve 15 puan ile düşme hattına bir adım daha yaklaştı.

 

B GRUBUNDA YENİ LİDER ERDEMLİ YÖRÜKSPOR

 

B Grubunda normal sezonun bitmesine 3 hafta kalırken 16. Hafta karşılaşması çekişmeli maçlara sahne oldu. Çukurova Birlikspor'u konuk eden Erdemli Yörükspor, karşılaşmadan 5-0 galip ayrıldı.

Ev sahibi ekipte 9. dakikada Zülfü Saf, şık bir dokunuşla ağları sarstı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Erdemli Yörükspor, 32'de Erdal Özdemir'in golüyle farkı 2'ye çıkardı. 63.dakikada Emre Sain'in kendi ağlarını sarsmasıyla fark 3'e çıktı. 69. dakikada konuk ekipte Yunus Kabak'ın kendi kalesine attığı golle Erdemli Yörükspor  4-0 üstünlüğü yakaladı. Kırmızı-lacivertli ekipte 76'da sahneye çıkan Hüseyin Köl, skoru belirleyen golü kaydetti; 5-0. Erdemli Yörükspor, bu sonuçla ligde üst üste 6. galibiyetini elde ederek 36 puan ile liderliğe yükseldi. Haftaya lider giren Erdemli Belediyespor, Tarsusgücü ile karşılaştı. İlk yarısı golsüz sona eren mücadelede ev sahibi ekip 61. dakikada Ahmet Selim Genç'in golüyle 1-0 öne geçti. Tarsusgücü 65. dakikada Anıl Ersayoğlu'nun penaltı golüyle skora denge getirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 1-1'lik eşitlikle sona erdi. Bu beraberlik ile 35 puana ulaşan Erdemli Belediyespor ikinci sıraya geriledi. Kümede kalma mücadelesi veren Tarsusgücü ise 9 puana ulaştı.

 

 

LİGİN DİBİ KARIŞTI

 

Yine play-off’un iddialı ekibi 3. sıradaki Mersin 33 FK ise Tarsusspor’u 1-2 mağlup ederek yerini korudu. Tarsus Spor ise 17 puanda kaldı. Düşme potasının diğer takımı  Akdenizgücü ise grubunda pek iddiası bulunmayan Erdemli Limonspor’u 4-2 mağlup ederek puanını 13’e yükseltti. Play-off’ta ben de varım diyerek iddiasını sürdüren 4. Sıradaki Mut İdman Yurdu Belediyespor ise 7 puan ile son sırada bulunan Erdemlispor’u 4-0 mağlup etti. Mut ekibi 33 puan ile 4. sıradaki yerini korurken Erdemlispor ise ligin dibine demir attı.