“Provokasyonlara gelmeyeceğiz” | Güney Gazetesi Mersin

“Provokasyonlara gelmeyeceğiz”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 27 Ocak’ta yapacağı Mersin ziyareti öncesinde Toroslar Ülkü Ocakları’nın astığı pankartlar tehdit içeriği ile tepki toplamıştı. Pankartın halkı kin ve düşmanlığa teşvik etmek için asıldığını söyleyen CHP İl Başkanı Koral Ömür, provokasyonlara gelmeyeceklerini vurguladı.

“Provokasyonlara gelmeyeceğiz”


ELVAN KONUK

CHP İl Başkanı Koral Ömür, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde kamuoyu tarafından merak edilenleri yanıtladı. Toroslar’da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Ülkü Ocakları Genel Başkanı’nın fotoğraflarının olduğu pankartlar ilçenin girişine ve ocak binasına asılmıştı. Pankartta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Ankara'daki Sinan Ateş cinayetinden sonra söylediği, “Şayet yüreğin varsa, gözün kesiyorsa buraya gel. Tek bir evladımı al da yüreğinin kaç okka ettiğini göreyim” sözlerine yer verilmişti.

 

“POLİTİKA ÜRETEMEYENLER BU TÜR EYLEMLERDEN MEDET UMUYOR”

 

Konuyla ilgili savcılığa durusunda bulunduklarını söyleyen Başkan Ömür, Mersin’in huzur ve barışını bozmaya yönelik bütün eylemleri kınadı.  CHP örgütüne sükûnet çağrısında bulunduklarını dile getiren Ömür, “Mersin’in her yerinde olduğu gibi Toroslar da kozmopolit bir yer. Bunu huzur ve barış içinde yaşayan bir kentte halkın huzurunu bozmak için yapılmış provokatif bir eylem olarak görüyorum. Politika üretemeyen, halkın sorunlarına çözüm bulamayan siyasi oluşumlar ne yazık ki sadece bu tip eylemlerden medet umuyorlar.  Biz böyle bakıyoruz. Bu tip eylemler zaman zaman oluyor ama biz örgütümüze bu konuda sükûnet çağrısı yaptık. Herhangi bir provokasyona gelmeyeceğiz. Bizim sözlerimiz çözüm olacak” dedi.

 

“GENEL BAŞKANIMIZLA BULUŞMAMIZ MOTİVASYON AÇISINDAN ÖNEMLİ”

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 27 Ocak Cuma günü Mersin’e geleceğini hatırlatan Ömür, “Birilerinin astığı birkaç tane pankartı biz umursamıyoruz bile” ifadesini kullandı.  Ömür, “Genel Başkanımız Mersin ve çevre illerden gelen muhtarlarla bir toplantı yapacak, geniş katılımlı bir toplantı olacak. Daha sonra toplu taşıma yerleşkesinin açılışını yapacak. Ayrıca bir örgüt buluşması yapacağız genel başkanımızla. Daha önceki dönemlerde görev yapmış yöneticilerin başkanların olduğu geniş kapsamlı bir buluşma yapacağız. Bizim açımızdan önemli, motivasyon açısından da önemli” diye konuştu.