2021 okul eğitimi akreditasyonuna, Mersin'den 37 kurumun konsorsiyum ortağı olmaya hak kazandığını kaydeden Koca, " Dijital yeterlilikler, çevre eğitimi, akran zorbalığı, özel eğitim, STEM yaklaşımları, yabancı dil becerilerinin geliştirilmesi, eğitimde yenilikçi yaklaşımlar ve materyal geliştirme alanlarda mesleki becerilerini Avrupa standartlarında uygulamalarla güncellemek isteyen 89 öğretmen ve farklı kültürden akranlarıyla eğitimsel çalışmalarda bulunmak isteyen 57 öğrenci Çekya, Avusturya, Hollanda, Yunanistan, Romanya ve İspanya’ya yol almışlardır" dedi.
2021 mesleki eğitim akreditasyonunda ise Mersin'den 6 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin konsorsiyum ortağı olmaya hak kazandığını belirten Koca, "Yenilenebilir enerji, bilişim teknolojileri, motorlu araç teknolojisi, elektrik, makine ve tasarım teknolojileri alanlarında 32 öğrenci 21 gün süreyle staj faaliyetlerini başarıyla tamamlayarak yeni ufuklara yelken açtılar. Mesleki eğitim akreditasyonu çerçevesinde 24 öğretmen, mesleği ile ilgili uygulamaları yerinde inceleme şansı buldu. Bu serüvende Almanya, Belçika, İspanya, Hollanda, Romanya ve Çekya öğretmenlerin mesleki gelişimlerinin yanısıra Avrupa bilinci ve uluslararasılaşmasında ufuklarının aydınlatan ülkelerdi" diye konuştu.
Okul eğitimi alanında Erasmus akreditasyonunun, Mersin'de sınır ötesi değişim ve iş birliğine açılmak isteyen kurum ve kuruluşlar için bir araç olduğunu dile getiren Koca, "Beş yıllık planlama sürecinde Mersin’de okul eğitimi alanında tüm kademelerde, değişen dünyanın gerektirdiği becerileri sağlayan ve değişimin aktörü olacak öğrenciler yetiştirmek için eğitim alanındaki yenilikçi yaklaşımların kazanımı, 21. yüzyıl anlayışına uygun etkili okulların arttırılması, imkanı kısıtlı ve yabancı uyruklu öğrencilerin toplumla bütünleşmeleri, uluslararası iş birliği ile özel eğitimde uygulanan yöntem ve metotların okullarımıza uyarlamayı hedeflemekteyiz" ifadelerini kullandı. (İHA)