Tarsuslu perilerde keyifler yerinde | Güney Gazetesi Mersin

Tarsuslu perilerde keyifler yerinde

Tarsuslu perilerde keyifler yerinde


HASAN KÜÇÜK

 

Misli.com Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 21. Hafta karşılaşmasında en yakın takipçisi Fenerbahçe Gelişim’i 6 sayı farkla yenerek şampiyonluk yolunda büyük avantaj yakalayan Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı’nda büyük sevinç yaşanıyor. Bu galibiyet ile 20 maçta 18. Galibiyetini elde ederek puanını 28’e çıkaran Tarsuslu periler 2. sıradaki Fenerbahçe ile aralarındaki puan farkını ise 2’ye yükseltti.

 

“SAVUNMA ANLAYIŞIMIZI SAHAYA YANSITTIK”

Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Mustafa Secerlioğlu, evlerinde ligin genç ve formda takımlarından Fenerbahçe Gelişim karşısında oynadıklarını söyledi.

Fenerbahçe’nin çok yüksek şut yüzdelerine sahip ve pota altında da genç ve dinamik Sırp oyuncusuyla 1. Periyodu 5 üçlük isabeti ile domine ettiğini söyleyen Secerlioğlu, “Bizde pota altında Sasha ve Dilara’yı iyi kullandık. Adam adama başladığımız savunma düzenimizde zaman zaman alan savunmasına dönerek karşı takımın dengesini bozmaya çalıştık. 2. yarı düzenli savunma sistemimizin yanına oyunun temposunu kontrol etmemizle beraber oyunun ritmini elimize aldık ve maç boyu skor avantajını önde götürmeye devam ettik. Çembere atak yaparak ve topu paylaşarak skor farkını korumayı bildik. Savunma anlayışımız sahaya iyi yansıyınca 2 bin seyirci önünde güzel bir galibiyet aldık” şeklinde konuştu.

 

 

 

“TARSUSLULARA TEŞEKKÜR EDERİM”

Dilara Lafatan’ın 12 sayı, Nihal Güngör Yıldırım 16 sayı 11 ribaund ile double-double, Dilara Tongar’ın 8 sayı 6 asist, Yağmur Bul 13 sayı 5 asist, Sasha Goodlett’in 19 sayı 15 asist ile skora katkı sağladığını anlatan Secerlioğlu, “Takımım elinden gelenin en iyisini yaparak galibiyeti Tarsus Halkına hediye ettiler. Maçı izlemeye gelemese de maç sonu tebrik etmek için arayan Tarsus Belediye Başkanımız Sayın Doktor Haluk Bozdoğan ve bizi sahada destekleyerek 6. adam rolünü üstlenen Tarsus halkına teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.