Berberlikte geçen 46 yıl | Güney Gazetesi Mersin

Berberlikte geçen 46 yıl

46 yıldır Mersin’de berberlik yapan Eyüp Geçitli, ömrünü verdiği berberlik mesleğini ilk günkü heyecanla devam ettiriyor.

Berberlikte geçen 46 yıl


ELVAN KONUK

58 yaşındaki Eyüp Geçitli Berberlik mesleğine 12 yaşında çırak olarak başlamış. 1977 yılında Çavuşlu mahallesinde çıraklık yaparak işe adım atan Geçitli, işe başlama yolculuğundan söz etti. Geçitli, “1987 yılından 1991 yılına kadar kalfalık yaptım. Haftalığımı alıp kenara koyuyordum, geri kalan paraya da malzeme alıyordum. 4 yıl boyunca böyle çalıştım. 1982 yılına kadar orada çalıştım. 82’de Mersin’in merkezine geldim. 36 yıldır aynı yerde hizmet veriyorum” dedi.

Eyüp Berber’i işleten Geçitli, bu işte bu kadar yıl ayakta kalmasının nedeninin işini sevmek olduğunu söyledi. Geçitli, “Yaptığın işi seveceksin. Öyle zorluklarla geldim ki bu duruma herkes zanneder ki birdenbire böyle bir işletme sahibi oldum. Kesinlikle birdenbire olmuyor hiçbir şey. Basamak basamak ilerliyorsun. Sabretmek ve emek vermek gerekiyor” dedi.

 

“36 YILLIK MÜŞTERİLERİM VAR”

 

Dükkanında saç sakal kesimin yanı sıra maske ve ağda da yaptıklarını ifade eden Geçitli, artan maliyetlerden de söz etti. Geçitli, “Fiyatlar çok arttı, saç sakal kesimi yüzde 100 arttı. Geçen yıl 40 liraydı bu yıl 80 lira oldu. Benim avantajım eski olmam ve temelimin sağlam olması. 36 senelik 40 tane müşterim var. Hiç daha benden başkasına gitmediler. 82 yılından müşterim var, 84 yılından müşterim var. Bu işe yeni başlayacak genç arkadaşlar ayakta durmakta zorlanabilirler, çünkü ekonomi belli, maliyetler çok yüksek” şeklinde konuştu.