“Altılı Masanın ekonomiyle ilgili vaatleri gerçekçi” | Güney Gazetesi Mersin

“Altılı Masanın ekonomiyle ilgili vaatleri gerçekçi”

Geçtiğimiz dönemde CHP’den Mersin Milletvekili adayı olan iş insanı Mustafa Baysan, Altlı Masanın mutabakat metninde yer alan ekonomiyle ilgili vaatleri gerçekçi bulduğunu belirterek, “Türkiye’nin kaynak sorunu yok. Türkiye her zaman kaynak bulabilir. Türkiye’nin sorunu bu kaynakların adil dağıtılmaması. Altılı Masayı oluşturan partiler her alanda olduğu gibi ekonomide de iyi bir çalışma ortaya koymuşlar” dedi.

“Altılı Masanın ekonomiyle ilgili vaatleri gerçekçi”


ABİDİN YAĞMUR


Mersin’de çok sayıda öğrenciye burs desteği sağlaması ve eğitim alanında yaptığı bağışlarla da tanına iş insanı Mustafa Baysan, 7 Haziran 2015 seçimlerinde CHP listesinin dördüncü sırasından milletvekili adayı olmuş ancak az oy farkıyla seçilememişti.

Şimdilerde Mersin ve İstanbul’da iş yaşamını sürdüren Mustafa Baysan, Altılı Masayı oluşturan partilerin açıkladığı Mutabakat Metnini ve metinde yer alan ekonomiyle ilgili tespit ve vaatleri gazetemiz için değerlendirdi.

Türkiye’nin özellikle son 2 yıldır hayat pahalılığı sorunu yaşadığına işaret eden Baysan, “Mersin’in kırsal kesimleri başta olmak üzere her kesinden insanla sürekli görüşüyorum. Halkın şu an en büyük derdi geçim sıkıntısı, hayat pahalılığı. Bu sorun artık daha yakıcı hale geldi” dedi.

 

Altılı Masanın mutabakat metninde hayatın her alanındaki sorunlara dair çözüm önerileri olduğunu ifade eden Baysan, “Mutabakat metnini başarılı buldum. Her konuda detaylı bilgiler verilmiş. Toplumun yarasına parmak basmışlar. Özellikle ekonomi alanındaki söylemler, vaatler önemli.  Türkiye’nin kaynak sorunu yok. Türkiye her zaman kaynak bulabilir. Türkiye’nin sorunu bu kaynakların adil dağıtılmaması. Altılı Masayı oluşturan partiler her alanda olduğu gibi ekonomide de iyi bir çalışma ortaya koymuşlar. Vatandaşın kanayan bir yarası var. Vatandaş geçinemiyor. Altılı Masa bu yakıcı gerçeği görmüş, çözüm önerilerini hazırlamış” dedi.

Altılı Masanın mutabakat metninin, Cumhurbaşkanı adayının, seçilmesi durumunda yol haritası olacağına işaret eden Baysan, “Cumhurbaşkanı adayı kim olursa olsun, ülkeyi bu şekilde yöneteceğini ilan etmiş oldu. Ben Altılı Masanın adayının Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olacağını düşünüyorum. Onun adaylığının kesinleşmesinin ardından bizler de sahaya inip çalışacağız” ifadelerini kullandı.