Kibele’nin izinde | Güney Gazetesi Mersin

Kibele’nin izinde

Aralarında Mersinli kadınların da bulunduğu 104 Kadın, bereket ve toprağı temsil eden, dağın anası olarak da anılan ana tanrıça Kibele’nin izinde sloganıyla, anaerkil Anadolu’nun en yüksek dağı olan Ağrı Dağında ’Kadına Şiddete Hayır’ demek için buluştu.

Kibele’nin izinde


Doğubeyazıt Nuhun Gemisi Arama ve Kurtarma Derneği (D.N.A.K) Başkanı Ahmet Ertuğrul'un Kibele'nin Çığlığında Kadına Şiddete Hayır Demek İçin 100 Kadın etkinliğinin daveti üzerine Türkiye'nin dört bir yanından 104 kadın bir araya geldi.

26-31 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilen bu etkinlikte Kadınlar, Diyadin Kanyonunu gezerek Doğubeyazıt'tan İshak Paşa Sarayına yürüdü.

İlk gün, Ağrı'nın kaplıcaları ile ünlü Diyadin İlçesinde, Ağrı'nın Ihlarası olarak da anılan Diyadin Kanyonunda yürüyen kadınlar doğanın tüm olumsuzluklarına da meydan okudu. -8 derece havada, kar, tipi, rüzgara karşı Murat Nehri'ni çıplak ayaklarıyla geçip, karın üzerinde çoraplarını giyerek, yer yer buzlanmış zeminde dere tepe aşarak 4-5 saat yürüyen kadınlar seslerini ulusal basınla duyurmanın haklı gururunu da yaşadı.

 

 

 

İkinci gün, Doğubeyazıt'tan yaklaşık 7 km yürüyerek, aşkın ruhu olarak da bilinen İshak Paşa Sarayına yürüdüler.  Kadına Şiddete Hayır demek için Ağrı'da buluşan kadınlar, zorlu yürüyüşlerden sonra, Diyadin'in mineral açısından zengin jeotermal havuzlarında şifa aradı.

Zatürre, astım, bronşit, sedef hastalığı, öksürük, soğuk algınlığı, orta kulak iltihabı, üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları, nezle, KOAH, uyku bozuklukları, depresyon, cilt hastalıkları ve sinüzit hastalığı olan kişilerin tedavisi için olumlu sonuçlar doğurduğu öngörülen Türkiye'nin en büyük Tuz Terapi Merkezini de ziyaret etti. Ağrı’nın coğrafyasında kültürel bir tur yaparak seslerini duyuran 104 aktivist kadın farkındalık etkinliğini tamamlayıp memleketlerine döndü.