“Eğitim çalışmalarımız devam edecek” | Güney Gazetesi Mersin

“Eğitim çalışmalarımız devam edecek”

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2022 yılı değerlendirme toplantısı düzenlendi.  Toplantıda konuşan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin’de toplam bin 386 okulun eğitim öğretim hizmeti verdiğini belirterek, eğitimle ilgili çalışmaların devam edeceğini söyledi.

“Eğitim çalışmalarımız devam edecek”


MAYSA DERYAYEVA

 

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2022 yılı değerlendirme toplantısı düzenleyerek, geçtiğimiz yıl eğitim alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı. Suphi Öner Öğretmenevinde düzenlenen toplantıya Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve öğretmenler katıldı.

Toplantıda söz alan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, milli eğitimin öğrenciler ve öğretmenler ile büyük bir camia olduğunu söyledi. Mersin’de devlet ve özel okulları olmak üzere toplamda bin 386 okulun eğitim hizmeti verdiğini belirten Pehlivan, güncel rakamlara göre 427 bin 495 öğrencinin eğitim aldığını ifade etti.

Mersin’de özel ve devlet okullarında toplamda 30 bin 286 öğretmenin eğitim öğretim faaliyeti yürüttüğünü ifade eden Pehlivan, “16 bin 995 derslikte eğitimler gerçekleştiriliyor ve her yıl ortalama ile 200 ile 250 arasında yeni derslikler kazandırıyoruz. Eskimiş okul binaların yık-yap tekniği ile inşa ederek eğitim öğretim hizmetine kazandırıyoruz. 2022 yılında 274 derslik, 15 okulun inşasını tamamladık. Şu an itibariyle 22 okulumuzun inşaatı devam ediyor. Bu okullarımızın inşaat bedeli de 428 milyon lira. Planladığımız 48 okul yapım işimiz daha var. Bunları da tamamladığımızda 738 derslik daha kazanacağız. Şu an bizim yatırım hacmimiz 1 milyar 335 milyon lira” dedi.

 

 

 

“KÜTÜPHANE SAYIMIZI ARTTIRDIK”

 

Mersin’deki tüm okullarda kütüphanenin olduğunu belirten Pehlivan, “2022 yılında 250'in üzerinde kütüphane kurmak suretiyle toplam kütüphane sayımız da bin 111'e yükselmiş durumda. Şu anda okullarımızın tamamı kütüphaneye sahip. Kütüphanesiz okulumuz yok. Bunun yanında halk eğitim kurslarımızla binlerce vatandaşımıza ulaştık. Hedef 500 bin iken 525 binlere ulaştık. Tabi bu binlerce kursa tekabül ediyor. Akla gelebilecek hemen her alanda kurslar açabiliyoruz. Özellikle de şehrimizde talep edilen, ihtiyaç duyulan bütün iş sahalarında kurslar açabiliyoruz. Gerek ulusal gerek uluslararası alanda projeler üretiyoruz. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin bilim ile teknolojiyi önemsemesi bizi çok heyecanlandırıyor ve mutlu ediyor” diye konuştu.

 

 

 

“ÖĞRENCİLERİMİZE ÜCRETSİZ YEMEK HİZMETİ SUNACAĞIZ”

 

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, “5 Milyon Öğrencimize Ücretsiz Yemek Projesi” kapsamında 6 Şubat 2023 tarihi itibariyle, Mersin genelinde 39.584 okul öncesi eğitim ve 30.183 taşımalı/pansiyon öğrenci olmak üzere toplam 69.767 öğrenciye ücretsiz yemek hizmeti sunacaklarını belirtti.

Eğitim alanında yürütülen hizmetler hakkında bilgi veren Koca, “ARGE çalışmalarımız Türkiye’de ses getiren projelerle sürmekte olup farklı alanlarda birçok projemiz ödüle layık görülmüştür. İlimizde 7 Mesleki Eğitim Merkezimizde 22.953 öğrencimiz eğitim almaktadır. Bakanlığımızın başlatmış olduğu Aile Okulu projesi kapsamında aile iletişimi güçlü kılmak için 47.071 ailemize ‘Aile Okulu’ eğitimi verilmiştir. Ayrıca il genelinde 748 muhtarımıza da aile okulu eğitimleri verilmiştir. Hayat Boyu Öğrenme birimimizde yürüttüğümüz çalışmalarla 2022 yılında 525.000 kursiyer sayısına ulaşarak tarihi bir rekora imza attık. Bakanlığımızın “5 Milyon Öğrencimize Ücretsiz Yemek Projesi” kapsamında 6 Şubat 2023 tarihi itibariyle, yürüttüğümüz çok yönlü çalışmalar neticesinde ilimiz genelinde 39.584 okul öncesi eğitim ve 30.183 taşımalı/pansiyon öğrencimiz olmak üzere toplam 69.767 öğrencimize ücretsiz yemek hizmeti sunacağız” diye konuştu.