Mersin 33 FK da deprem mağduru | Güney Gazetesi Mersin

Mersin 33 FK da deprem mağduru

Mersin 33 FK da deprem mağduru


HASAN KÜÇÜK

Mersin Süper Amatör Lig B Grubunda play-off oynamaya hak kazanan Mersin 33 FK da merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 şiddetindeki depremden etkilendi. Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde yaşayan Mersin 33 FK’lı kaleci Mustafa Kısa’nın ailesinden 2 kişinin hayatını kaybettiği, takım arkadaşı Caner’in ise bazı akrabalarından haber alınamadığı öğrenildi.

Mersin 33 FK Teknik Direktörü Elçin Çetinkaya, yaşanan deprem felaketi nedeniyle ülke olarak zor günler geçirdiklerini söyledi.

Bu sene çok hedef koymadan lige başladıklarını ifade eden Çetinkaya, futbolcuların işe sahip çıkıp sorumluluk alması ve birlik beraberlikleri sayesinde play-off’a yükseldiklerini kaydetti.

Ligin bitmesine 1 hafta kala zor gruptaki 5-6 tane iyi takımın içinde play-off’a kalmayı başardıklarını anlatan Çetinkaya, “Futbolcularımız sahip çıkınca işler daha kolay oluyor” dedi.

 

 

Hedeflerinin play-off olduğunu ancak başarıp başaramayacakları konusunda son ana kadar tereddüt içinde olduklarını anlatan Çetinkaya şöyle devam etti: “Erdemli Belediyespor maçında biz yenilsek başka bir hesap yapacağız, Erdemli Belediyespor yenildi  4. sıraya düştü. İlk 4’ün sıralaması bizi acaba sorusuna itti. Çok zor bir gruptu. Erdemli Yörükspor bizim maçımıza kadar liderdi. Biz yendik Erdemli Yörükspor  4. oldu. Biz lider olduk. İş belirsizliğe döndü. Her takım her an play-off dışı kalabilecek yada her takım her an lider olabilecek bir duruma geldi. Bizim Erdemli Belediyespor galibiyetimiz yada Tarsus deplasmanındaki galibiyetimiz bizi belirli bazı noktaları getirdi. Özellikle biz Tarsus’u yenmemiz onların içeride puan kaybetmesi bizi biraz daha umutlandırdı” şeklinde konuştu.

 

“OYUNCULARIMIZIN ACISINI PAYLAŞIYORUZ”

Play-off hedeflerine ulaştıklarını ancak deprem nedeniyle sürecin bundan sonra ne olacağını bilemediklerini anlatan Çetinkaya, “Oyuncularımız izne gitti. Hatay’da 2 tane oyuncumuz var. Caner ve Kaleci Mustafa. Kaleci Mustafa’nın ailesinden 2 tane kaybımız var. Caner’in ailesi iyi ama akrabalarından haber alamama durumu var. Çok üzgünüz. Oyuncularımızın acısını paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.