Depremzedeler otogarda karşılanıyor | Güney Gazetesi Mersin

Depremzedeler otogarda karşılanıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, depremzedeleri misafir ediyor. Depremin yaşandığı bölgelerden Mersin’e gelmeye başlayan depremzedeleri MEŞOT’ta oluşturulan ‘Karşılama Alanı’nda karşılayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları barınma alanlarına yönlendiriyor.

Depremzedeler otogarda karşılanıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, depremden etkilenen vatandaşlar için kapılarını açtığı kendi bünyesindeki yurtlar, Tarsus Gençlik Kampı’ndaki bungalovlar, Berdan Konuk Evi ile şehir genelindeki otellerde depremzedeleri misafir etmeye devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgelerinden Mersin’e otobüsle gelen depremzedeleri de MEŞOT’ta oluşturduğu ‘Karşılama Alanı’nda bekliyor. İlk olarak sıcak çorba ikramında bulunan ekipler, talep eden depremzeleri konaklamaları için uygun yerlere götürüyor.

Mersin Büyükşehir, depremzedelerin konaklama ihtiyaçlarını karşılamak üzere yeni yerler için de çalışmalarını sürdürüyor.

 

SOĞUK KIŞ GÜNLERİNDE VATANDAŞLAR KİMSESİZ BIRAKILMADI

 

10 ili derinden etkileyen depremin ardından pek çok farklı kentten Mersin’e vatandaşlar gelmeye başladı. Büyükşehir, evleri yıkılan veya hasardan dolayı evlerine giremeyen depremzedelerin barınma, ve gıda gibi önemli ihtiyaçlarını sıcak bir ortamda gideriyor.

Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu, Gülnar Öğrenci Yurdu, Tarsus Gençlik Kampı’nda bungalovlar ile kapta kurulan çadırlarda ve Berdan Konuk Evi’nde tüm depremzedelere kapılarını açan Büyükşehir, Merci Öğrenci Danışmanlık Merkezi psikologları ve PDR uzmanlarının verdiği psikolojik destekle de depremin izlerini ve kaygılarını azaltmayı amaçlıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaşanan deprem felaketinden etkilenip farklı illerden kente gelen vatandaşlara ihtiyaç halinde ulaşım konusunda da yardımcı oluyor. Vatandaşlar, Teksin uygulamasından ve ALO 185 hattından hizmete erişim sağlayabiliyor.

Tarsus Koordinasyon Şube Müdürü Soner Yetkin, “6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinden sonra Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in öncülüğünde tüm ekiplerimizle beraber sahadaydık. Dünden itibaren çok yoğun bir şekilde Tarsus’a gelen depremzedeleri ağırlamak üzere Konuk Evimizde, Tarsus Gençlik Kampı’nda bungalov evlerimizde ve oluşturduğumuz çadırlarda hizmet etmekteyiz. Depremzedelerimize sabah kahvaltı, öğle ve akşam yemeği sağlıyoruz. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığımızca tüm eksikler tamamlanıyor. Daha çok Hatay ağırlıklı olarak Maraş ve Antep’ten de gelenler var” dedi.

 

 


  Depremzedeler otogarda karşılanıyor