Örnek davranış | Güney Gazetesi Mersin

Örnek davranış

Yeni Mersin İdman Yurdu futbolcuları imzalı formalarını depremzedeler için satışa çıkardı

Örnek davranış


HASAN KÜÇÜK

 

10 ilde yıkıma, binlerce kişinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerde yaraların sarılması için Mersin İdman Yurdu futbolcuları harekete geçti. Kırmızı lacivertli futbolcular acıya bir nebze olsun merhem olabilmek adına taraftarların sosyal medya hesapları üzerinden imzalı formalarını açık artırma ile satışa çıkardı.

Mersin İdman Yurdu’nun başarılı futbolcusu Chris David'in imzalı forması depremzedeler için açık artırma ile satışa çıkan ilk forma oldu. Kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Chris David'in imzalı formasının açık artırma ile satışa çıkarıldığı ifade edilerek elde edilecek tüm paranın depremzedelere bağışlanacağı kaydedildi. Açılışın 3 bin TL olduğu ifade edilerek üstü fiyata satılacağı, şeffaflık ve herkesin görmesi adına fiyatın yorum kısmına yazılması istendi. Açık artırmanın Salı günü 19.25'te sona ereceği kaydedildi.

Taraftar gruplarının sosyal medya hesabından satıca çıkarılan Yusuf Yıldırım’ın formasının fiyatı ise 3 bin 333 TL. Formadan gelen gelir AFAD’a gönderilecek.

Ömer Çakı’nın kişiye özel imzalayacağı Mersin İdman Yurdu forması da depremzedeler için satışa sunuldu. 500 liradan başlayacak satış açık artırma usulü bugün saat 12.00’ye kadar sürecek ve geliri AFAD’a bağışlanacak. Teklifler yoruma yazılacak. Özelden yazılan teklifler geçersiz sayılacak. Formaya en yüksek teklifi veren kişi ücreti doğrudan AFAD’a gönderecek.

Ömer Alper Tatlısu’nun kişiye özel imzalayacağı MİY forması açık artırma usulü satılacak. Geliri depremzedelere yardım amaçlı Ahbab Derneğine bağışlanacak. Açık artırma bugün saat 20.00’ye kadar sürecek. 750 TL’den başlayacak teklifler yorum kısmına yazılacak. Para direk AHBAB derneğine gönderilecek. Dekont atıldıktan sonra forma kişiye teslim edilecek.