TFF TİY’in ligden çekilme talebini reddetti | Güney Gazetesi Mersin

TFF TİY’in ligden çekilme talebini reddetti

TFF TİY’in ligden çekilme talebini reddetti


Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) depremin vurduğu illerde yer alan 5 takımın ligden çekilme taleplerini onaylarken Tarsus İdman Yurdu, Sivas Belediyespor ve Niğdespor’un taleplerini ise reddetti. 

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Riva Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi’nde ligden çekilmek isteyen takımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Büyükekşi, 2. Lig Kırmızı Gurupta yer alan Adıyamanspor ve Diyarbekirspor ile 3. ligde yer alan Kahramanmaraşspor, Osmaniyespor ve Malatya Arguvanspor’un ligden çekilme taleplerini onayladıklarını söyledi. Büşükekşi, bu takımların hakları baki olmak üzere önümüzdeki sezon bulundukları yerden devam edeceklerini küme düşmeyeceklerini söyledi.

“DEPREMDEN ETKİLENEN İLLERİN TAKIMLARINA BU İMKANI VERDİK”

Tarsus İdman Yurdu, Sivas Belediyespor ve Niğdespor’un ise ligden çekilme taleplerini reddettiklerini anlatan Büyükekşi, “TFF olarak aldığımız kararı önceki gün kamuoyuna açıkladık. O kararda devletimizin ilan ettiği 10 tane ildeki uygulanan Olağan Üstü Hal Kanunu. OHAL uygulanan illerde bize gelen çekilme taleplerini olumlu karşıladık. OHAL dışındaki illerin taleplerini Kulüpler Birliği de aynı görüşü paylaşıyor reddettik. Çünkü baktığımızda bu kulüpler zaten ligin son sırasında veya son 2-3 sırasında yer alıyor. Bu şekilde yapılacak bir uygulama o zaman birçok kulübümüzü farklı şekilde düşünmeye sevk eder. Biz sadece depremden çok büyük yara alan bu 10 ilimizdeki takımlarımıza bu imkanı verdik” dedi.

 

2 VE 3. LİG MAÇLARI 4-5 MART’TA BAŞLAYACAK

 

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi daha önce Süper Lig maçlarının 3-4 Mart’ta başlatmasına karar verdiklerini hatırlatarak 2.3. Lig maçlarının da 4-5 Mart’ta başlatılacağını söyledi. (Haber Merkezi)