“Eğitimi feda etmekten vazgeçin” | Güney Gazetesi Mersin

“Eğitimi feda etmekten vazgeçin”

Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Mersin Şubesi üyeleri, depremden dolayı uzaktan eğitim sistemine geçiş yapan üniversitelerin yüz yüze eğitim vermesi için çağrı yaptı. YKKED Mersin Şube Başkanı Hülya Aslan, “Her felakette ilk olarak eğitimi feda etmekten vazgeçin” dedi.

“Eğitimi feda etmekten vazgeçin”


MAYSA DERYAYEVA


Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremden ülke genelinde on ili etkilendi ve yaşanan felaket sonrasında hükümetin aldığı kararla ülke genelindeki üniversitelerde uzaktan eğitime geçiş yapılacağı duyuruldu.

Üniversitelerin yüz yüze eğitime devam etmesi gerektiğini belirten Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Mersin Şubesi üyeleri, gençlerin pandemi sürecinde de eğitim hakkından yararlanamadığını hatırlattı.

 

“ÖĞRENCİLERİN UZAKTAN EĞİTİME ERİŞİMİ KISITLI”

 

YKKED Mersin Şube Başkanı Hülya Aslan, “Biz imece ve dayanışma diyoruz ancak siyasi iktidar, hemen ilan ettiği OHAL yetkilerine dayanarak, hiçbir bilim insanına, gence ya da aydına danışmadan bir kararname ile Üniversitelerde uzaktan eğitim kararı vermiş ve ardından Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarından öğrencilerin tahliye işlemlerine başlanmıştır. Deprem felaketinin sonuçlarına yönelik çözüm aranırken, ilk gözden çıkarılacak kurumların eğitim kurumları ve üniversiteler olması, çok şey anlatıyor. Her felakette ilk olarak eğitimi feda etmekten vazgeçin” diye konuştu.

Aslan, “Pandemi sürecinde öğrencilerimizin büyük çoğunluğunun internet ve bilgisayara, dolayısıyla uzaktan eğitime erişme olanağının olmadığı fark edilmiştir. Pandemi sürecindeki uzaktan eğitimi de sayarsak, bu sene mezun olacak gençlerimiz sadece 1,5 yıl üniversitelerine gitmiş olacak. Zaten çeşitli sorunlarla boğuşan, bilimsel niteliği düşen üniversitelerimize büyük bir darbe daha vurulacak. Bu, aynı zamanda bir kuşağı kaybetmek demektir. Yapmayın” dedi.

 

“ÜNİVERSİTELER ÖĞRENCİLERE AÇIK TUTULMALI”

 

Güvenli bölgelerde okullar, üniversiteler ve kamu yurtları öğrencilere açık tutulması gerektiğini ifade eden Aslan, eğitimin önemine dikkat çekti.

Aslan, “Pandemi döneminde hatta savaş ortamında bile eğitime ara verilmediğinin güncel örnekleri mevcuttur. Büyük gücümüz olan gençlerimizin eğitimi ve ruh sağlığı gözetilmelidir. Depremzede çocuklarımızın, gençlerimizin eğitimi ve ruhsal durumları da üniversitelerin açık olmasını gerektirmektedir. Depremden etkilenen bölgelerde üniversiteler kendi çözümlerini üretebilir. Kademeli öğretime geçiş, geçici kampüs ve başka bölgelere yatay geçiş, zarar görmeyen illerdeki üniversitelerin, depremde zarar gören üniversite öğrencilerini gittikleri kentlerde konuk öğrenci olarak kabul edip eğitmesi gibi uygulamalar mümkündür” şeklinde konuştu.