“Fırsat transferi çıkarsa değerlendiririz” | Güney Gazetesi Mersin

“Fırsat transferi çıkarsa değerlendiririz”

MİY, Mart’ın ilk haftası oynanacak Edirnespor maçı çalışmalarını sürdürüyor

“Fırsat transferi çıkarsa değerlendiririz”


HASAN KÜÇÜK

TFF 3. Lig 1. Grupta mücadele eden Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu’nda deprem nedeniyle verilen iznin sona ermesi ile topbaşı yapan futbolcular çalışmalarını sürdürüyor.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 10 ilde yıkıma, binlerce kişinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan 7.7 ve 7.6 deprem nedeniyle izne gönderilen Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu futbolcuları Çarşamba günü topbaşı yaparak çalışmalarına kaldıkları yerden başlamıştı. Futbolcular Edirnespor maçı hazırlıkları kapsamında dün ise Aziz Sancar Tesislerinde çift idman yaptı. Depremde Osmaniye’de yaşayan dayısı ile çok sayıda akrabasını kaybeden Teknik Direktör Ersin Aka da çalışmalar sırasında oyuncularının başında yer alıyor.

Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Ersin Aka, Güney’e yaptığı açıklamada, depremde ülke olarak büyük acı yaşadıklarını söyledi. Çok sayıda akrabasını depremde kaybettiğini anlatan Aka, “En son dayım enkaz altında kalmış ve günlerce cenazesini bulamamış ve cenazesini bulamama endişesi bile yaşamıştı. Çok şükür cenazesini bulduk ve defnettik” dedi.

 

“ÇALIŞMALARIMIZ YOĞUN BİR ŞEKİLDE SÜRECEK”

Cenaze işlemlerinin tamamlanmasının ardından takımının başına geçerek Edirne maçının hazırlıklarına çarşamba günü itibari ile başladıklarını anlatan Aka, “Perşembe günü çift antrenman yaptık. Lig Mart ayının ilk haftası başlayacak. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürecek” dedi.

Futbolcularından Abuzer Gaffar Toplu dışında depremden etkilenenin olmadığını anlatan Aka, “Abuzer Gaffar Toplu’nun depremde birinci dereceden bir kaybı yok. İkinci derece akrabalarından vefat edenler var. Onun dışında bir sorun yok. Bütün futbolcularımız çalışmalara katılıyor. Yeni transfer Furkan Güneş de çalışmalara katılıyor. Transfer sezonunun bitmesine 2 gün kaldı. Bir planlamamız yok ama fırsat transferi çıkarsa değerlendirebiliriz” şeklinde konuştu.