“Yargılanacaklar” | Güney Gazetesi Mersin

“Yargılanacaklar”

TİY Başkanı Cem Kavalcı kulübe zarar veren herkesi tespit edip yasal süreç başlatacaklarını söyledi

“Yargılanacaklar”


HASAN KÜÇÜK

TFF 2. Lig Beyaz Grupta maddi olarak zor günler geçiren ve transfer tahtasını açtıramadığı için alt yapı oyuncuları ile çıktığı karşılaşmalardan farklı mağlubiyetler alarak ligin dibine iyice yaklaşan TFF 2. Lig Beyaz Grup ekibi Tarsus İdman Yurdu Kulüp Başkanı Cem Kavalcı, takımı bu hale getirenlerle ilgili yasal süreç başlatacaklarını söyledi. Göreve geldiklerinde enkaz devraldıklarını ifade eden Kavalcı, “Elimizdeki oyuncuların tek tek gidişine şahitlik ettik. Sezon başında 32 milyon TL’ye yakın bir bütçe ile kurulan takım henüz ligin ilk devresi tamamlanmadan dağılmıştı. Hiçbir kulüpte olmayan anlaşmalar yüzünden takımımız hem dağılmış hem de gidenler alacaklarının tamamını maç oynamadan alacakları şekilde anlaşmalar yapmışlardır” dedi.

Buna izin veren eski Başkan Hakan Yıldırım ve yönetim kuruluna da gerekli hukuki işlemleri başlatacaklarını anlatan Kavalcı, “İçişleri Bakanlığı’na dilekçe yazıp tüm yaşanan transfer sürecinin incelenmesini talep edeceğiz. Ayrıca 7 veya 10 maç oynayıp haksız kazanç sağlayan tüm futbolcuları başta TFF olmak üzere birçok ilgili mercilere şikayetçi olup tek tek duyuracağız. Tarsus İdman Yurdu 100 yıllık büyük bir camiadır. Bu kulübe zarar veren herkesi tespit edip yasal süreci başlatacağız” diye konuştu.

 

İLK MAÇTA HÜKMEN GALİP SAYILACAK

Deprem nedeniyle ara verilen TFF 2. Lig’de önce 25. Hafta karşılaşmaları oynanacak. Beyaz Grupta mücadele eden Tarsus İdman Yurdu TFF’nin açıkladığı programa göre, 25. Hafta karşılaşmasında 5 Mart’ta Şanlıurfaspor ile karşılaşacaktı. Ancak sarı lacivertli ekip Şanlıurfaspor’un ligden çekilmesi nedeniyle maç yapmayacak ve hükmen galip sayılarak 3 puan alacak. Tarsus İdman Yurdu deprem haftası oynanması gereken ancak ertelenen 24. Hafta karşılaşmasında ise 15 Mart’ta Kuzey Marmara A.Ş Arnavutköy Bld. Gençlik ve Spor’u ağırlayacak.