“Çiftçiye yem desteği engelleniyor” | Güney Gazetesi Mersin

“Çiftçiye yem desteği engelleniyor”

CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi Cengiz Gökçel deprem bölgesi Hatay’ın Defne ilçesinde çiftçi ve besicileri ziyaret etti. Gökçel, “Belediyelerimiz, üreticilerimize yem desteği sağlamaya çalışıyor ancak AFAD çiftçilerimize yemlerin ulaştırılmasında sıkıntı yaşatıyor” dedi.

“Çiftçiye yem desteği engelleniyor”



CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Hatay’ın Defne ilçesinde çiftçi ve besicileri ziyaret etti. Deprem bölgesinde üretim yapan besicilerin yem sorunu yaşadığını belirten CHP’li Gökçel; “Öncelikle Tarım Bakanı’na sesleniyorum; süt üreticisi için ayrı yem, etlik sığır besleyen çiftçilerimiz için ayrı yem, küçükbaş hayvanlara ayrı yem olmak üzere mutlaka 10 ilde depremden zarar gören illerimizin köylerine yem desteği sağlayın” dedi.

CHP’li belediyelerin çiftçilere yaptığı desteklerin AFAD tarafından engellendiğinin altını çizen Gökçel, “ Belediyelerimiz çiftçilere destek olmaya çalışıyor yemle ilgili ama AFAD yem kamyonlarının da önüne geçiyor. Çiftçilerimize yemlerin ulaştırılmasında sıkıntı yaşatıyor. Eğer AFAD yemlerin çiftçilere ulaştırılmasında belediyelerimize sıkıntı yaşatıyorsa, mutlaka Tarım Bakanlığı kendi bu çiftçilere, üreticilere yemi ulaştırmalı ki; ne süt üreticimiz ne etlik sığır yetiştiren çiftçilerimiz zarar etmesinler” dedi.

Depremzede çiftçilerin hayvanlarının çok düşük fiyatla satın alındığını vurgulayan CHP’li Gökçel, Et ve Süt Kurumu’nu göreve çağırdı.

Gökçel, “Zarar eden çiftçimiz elinden hayvanını çıkartmaya çalışıyor, Et Süt Kurumu devreye girmiyor. Özel sektör de fırsatçılık yapıp yarı fiyatına süt ineğini üreticilerden almaya çalışıyor. İnsanlar hem depremde hayatlarını kaybettiler, yaralandılar. Bir de şimdi ekonomik olarak bu insanları sıkıntıya sokmanın kimsenin hakkı olmadığını düşünüyorum” diye tepki gösterdi.

Gökçel, “Tarım Müdürlükleri devreye girmeli hem de Et Süt Kurumunun müdahale etmesi gerekiyor” dedi. (Haber Merkezi)