“Adaletli bir karar olsun” | Güney Gazetesi Mersin

“Adaletli bir karar olsun”

TFF deprem nedeniyle BAL 2. ve 7. Grup maçlarının oynanmamasına karar verirken Mersin takımları bu grubun statüsü ile ilgili çıkacak kararı bekliyor

“Adaletli bir karar olsun”


HASAN KÜÇÜK

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilde yıkıma, binlerce can kaybı ve yaralanmalara neden olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından Türkiye Futbol Federasyonu depremin etkilediği illerin takımlarının yanı sıra Mersin’in de 3 takımının mücadele ettiği 7. Grup ile 2. grupta maçların oynanmamasına karar verdi. TFF’nin 2 gruptaki takımların statüsü ile ilgili nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu.

7. Grupta 13 puanla 3. sırada, il sıralamasında ise 1. sırada yer alan Silifke Belediyespor Teknik Diröktörü Muzaffer Tozlu, Güney’e yaptığı açıklamada, TFF’nin statüleri ile ilgili nasıl bir karar vereceğini merakla beklediklerini söyledi.

 

“ÇOK SAYIDA AKRABAMI KAYBETTİM”

Ülkeyi yasa boğan deprem felaketinde çok sayıda akrabasını kaybettiğini ifade eden Tozlu, “Bacanağım ve baldızım rahmetli oldu. Kahramanmaraş’ta yaşayan kuzenimin eşi ve çocukları, İskenderun’da bulunan akrabalarım rahmetli oldu. Acımız büyük ülkemizin başı sağ olsun” dedi.

TFF’nin BAL’da 12 grubun maçlarının 3-4 Mart’ta başlayacağını açıkladığını ifade eden Tozlu, “2. ve Mersin’in takımlarının bulunduğu 7. Grupta maçlar iptal oldu. Grubumuzdaki birinci ve ikinci, il birincisi olan takımlarla ilgili nasıl bir karar alacaklar nasıl statü uygulayacaklar onu birkaç gün sonra açıklayacaklar. Maç oynanmayacak. Bizi play-off’a mı sokacaklar yoksa birincileri direk 3. lige alıp 2. leri play-off’a mı sokacaklar yoksa 2.cileri mi play-off oynatacaklar belli değil. Bununla ilgili bir açıklama yapacaklar. Statü belli değil. TFF’nin böyle bir konu ile ilgili hazırlığı yoktu. Pandemide tüm Türkiye etkilendiği için herkes için aynı karar verildi ama böyle deprem gibi konularla ilgili bir hazırlıkları yoktu” diye konuştu.

“3. LİGE ÇIKARSINLAR İSTERİZ”

Kendilerinin pandemide olduğu gibi direk 3. Lige çıkarmalarını istediğini ancak TFF’nin nasıl bir karar alacağını bilmediklerini vurgu yapan Tozlu, “Birincileri direk 3. Lige alıp bizleri play-off oynatabilirler. 2. Grupta Maraş’ın takımı yok. Ne kadar verecekler bilmiyoruz. Kararı bekliyoruz. Şu anda çalışmalara ara verdik. Federasyonun yapacağı açıklamaya göre tekrar takımı toplayacağız” şeklinde konuştu.

 

 

DURUSOY: ADALETLİ BİR KARAR BEKLİYORUZ

27 puan ile grubunda 4. İl sıralamasında ise 2. sırada yer alan Anamur Belediyespor Teknik Direktörü Ali Haydar Durusoy ise şahsi görüşünün iki grubun birincisinin direk 3. Lige çıkarılması yönünde olduğunu söyledi. Gruplarındaki diğer iddialı takımlar arasında çok puan farkı olmadığını anlatan Durusoy, Araban’ın maçı eksik kazanmış olsa ikinci sıradaki Silifke’nin üstünde olacak. Silifke’de play-off oynamaya meyilli ama nasıl bir uygulama yapacaklar bilmiyoruz. Belki bizim grubun birincisi play-off oynatıp 2. grubun birinci olan Kahramanmaraş İstiklal Spor’u 3. Lige alabilirler. Çünkü Kahramanmaraş’ın durumu belli. Futbolcularını kaybetti. Klüpte yetkilisi bile yok” ifadelerini kullandı.

“KARARI MERAKLA BEKLİYORUZ”

Birinci sıradaki Adana 1954 ile aralarındaki puan farkının 10 olduğunu hatırlatan Durusoy şöyle devam etti: “Ne yapalım Adana 1954 3. Lige çıksın. Diğer takımlarla arasındaki puan farkı 1-2 olsa play-off oynasınlar diyeceğim ama puan farkı yüksek. Pandemi sürecinde ligin bitmesine 4 hafta vardı ondan dolayı takımları üçüncü lige aldılar. Şimdi oynanmamış 11 hafta var. Kararı merakla bekliyoruz. İnşaallah adaletli bir karar çıkar” dedi.