“Moral vermek istiyoruz” | Güney Gazetesi Mersin

“Moral vermek istiyoruz”

Mersin Yenişehir Belediyesi (ÇBK) Euroleague Women’da yarın İspanya ekibi Spar Girona’yı yenerek depremle sarsılan ülkemizin yüzünü bir nebze olsun güldürmek istiyor

“Moral vermek istiyoruz”


 

HASAN KÜÇÜK

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilde yıkıma, binlerce kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler sonrası İNG Kadınlar Basketbol Ligi’ne ara verilirken Euro League Women B Grubu’nda mücadele eden Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi ise Çarşamba günü İspanya ekibi Spar Girona ile karşılaşacak. Deprem nedeniyle ara verdiği çalışmalarına Euro Lig maçı nedeniyle geçen hafta yeniden başlayan turuncu lacivertli ekibimiz çalışmalarını Başantrenör Roberto Iniguez eşliğinde sürdürüyor. Salı günü İspanya’ya gidecek ekibimiz Çarşamba günü saat 22.45’de Girona, Pavello Fontajau Spor Salonu’nda yapılacak maçın saatini bekleyecek.

Euroleague Women B Grubu’nda 20 puana sahip lider Sopron Basket ile aynı puana sahip ÇBK 2. sırada yer alırken Beretta Famila Schio ise 3. Durumda. ÇBK’nın Mersin’de 64-50 mağlup ettiği 4. sıradaki Spar Girona’yı yine yenme peşinde.

 

 

“MOTİVASYON SAĞLAMAK İSTİYORUZ”

ÇBK Başantrenörü Roberto Iniguez, Güney’e yaptığı açıklamada, deprem nedeniyle büyük acı yaşayan Türkiye’nin üzüntüsüne ortak olduklarını söyledi. Milli takım arasından sonra coğrafyada yaşananları oyunculara da aktardığını ifade eden Iniguez, “Türkiye şu anda zor durumda. Şu anda biz iyi bir oyun ve iyi bir sonuçla insanların bizle gurur duymalarını sağlamak istiyoruz. Alacağımız iyi bir sonuçla onlara motivasyon ve moral vermek istiyoruz. Deprem nedeniyle Mersin’e çok fazla insan geldi. İnşallah iyi sonuçlar alırsak bu sonucun onlara motivasyon ve moral olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

 

“OFANSTA İYİ OLMAMIZ LAZIM”

Deplasmanda Spar Girona’ya karşı oynamanın zor olduğuna dikkat çeken Iniguez şunları söyledi: “Kendi evlerinde çok agresif ve sert oynuyorlar. İlk önce ofansta iyi oynamamız gerekiyor. Bu zaten doğrudan bizim savunmamızı da etkiliyor. Topun değerini bilip iyi kullanmamız lazım. Ne zaman duracağımızı ne zaman oynayacağımızı ne zaman hızlı hücum yapacağımızı bilerek mantıklı bir şekilde hücuma geçmemiz gerekiyor” dedi.