“Psikolojik olarak zor durumdayız” | Güney Gazetesi Mersin

“Psikolojik olarak zor durumdayız”

MİY Teknik Direktörü Ersin Aka, deprem nedeniyle oyuncuların aileleri ile birlikte tesiste kaldığını, hazırlık maçı için ise rakiplerinin gelmek istemediğine dikkat çekerek “İnşaallah bu durum bizi olumsuz etkilemez” dedi.

“Psikolojik olarak zor durumdayız”


HASAN KÜÇÜK

TFF 3. Lig 1. Grupta mücadele eden lider Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu 5 Mart’ta yapacağı Edirnespor maçı hazırlıklarını Aziz Sancar tesislerinde sürdürmeye çalışıyor. 6 Şubat’taki Kahramanmaraş depremlerinin ardından 20 Şubat’taki Hatay merkezli depremler oyuncuları iyice tedirgin ederken psikolojik olarak etkilenen oyuncular aileleri ile birlikte geceyi tesislerde geçirmeye başladı. Teknik Direktör Ersin Aka, Güney’e yaptığı açıklamada, oyuncularının toplandığını antrenmanlar yaptıklarını ifade ederek, Hatay’da meydana gelen depremin ardından Adana-Kıbrıs’ta deprem olacağının konuşulmasının herkesi tedirgin ettiğini söyledi. 

 

 

“TEDİRGİN OLAN OYUNCULARIMIZ AİLELERİ İLE BİRLİKTE TESİSTE SABAHLIYOR”

Bu nedenle oyuncuların aileleri ile birlikte tesislerde sabahlamak zorunda kaldığını anlatan Aka, “Bütün oyuncularımız eşleri ve çocukları ile beraber tesiste kaldı. Sabaha kadar uyumadılar. Hoca olarak bu durumu nasıl yöneteceğimiz  konusunda zorlanıyoruz. Çıkıp antrenman yapıyoruz ama bu antrenman ne kadar verimli olur. Çok büyük problem. Rakiplerimiz bunu yaşamıyor görmüyor ama biz şu an bunu yaşıyoruz. Bu zor  durum inşallah önümüzdeki dönem bizi olumsuz etkilemez” dedi.

 

 

 

“RAKİPLERİMİZ HAZIRLIK MAÇI İÇİN GELMEK İSTEMEDİ”

Lige verilen uzun ara nedeniyle hazırlık maçı yapmak istediklerini ancak bölgedeki Karaman ve Aksaray gibi takımların gelmek istemediğini anlatan Aka, İskenderun ve Adana Demirspor kampa gitmiş. BAL ligleri lağvolmuş zaten. Bölgemizdeki takımların hiçbiri antrenman yapmıyor. Tarsus İdman Yurdu var. Onlarda genç takım. Onlarla maç yapmak yerine kendi antrenman yapıp kendi aramızda oynasak daha iyi. Başkanla görüşüp en azından bir kamp yapmayı önereceğim. Hem bu ortamdan uzaklaşır hem de  hazırlık maçı yapma ihtimalimiz olur ancak 5-6 gün kampa gitsek 500-600 bin lira para tutuyor. Az bir para değil” ifadelerini kullandı.

 

“GÖÇEBE GİBİYİZ”

Psikolojik olarak şu anda zor bir şehirde takım yönettiğini vurgulayan Aka, “Verimli bir antrenman yapamıyoruz. Sahamız çok kötü durumda. Göçebe gibiyiz. Stada gidiyoruz. Sentetik sahaya gidiyoruz. O anlamda da büyük sıkıntımız var” diye konuştu.